IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Маринова: Българите имат доверие в банките

Тази година е била стабилна за банковата система, коментира главният изпълнителен директор на Банка ДСК

13:37 | 29.12.19 г. 6
<p>
	Виолина Маринова (вдясно) получава наградата &quot;Банкер на годината&quot; от вицепремиера Мариана Николова.<em> Снимка: Банка ДСК</em></p>

Виолина Маринова (вдясно) получава наградата "Банкер на годината" от вицепремиера Мариана Николова. Снимка: Банка ДСК

Българите имат доверие в банките, заради което притокът на депозити в банковата система остава голям и в условието на свръх ниски лихви.

Това коментира главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова пред bTV.

По думите и парите на хората в банките са на сигурно място, защото финансовите институции са отговорни и силно регулирани.

Според Виолина Маринова 2019 г. е била стабилна за банковата система. Тя изтъкна, че няма място за притеснения за банките заради предупрежденията за предстояща криза, както и че българските банки успешно са преминали стрес тестовете на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Виолина Маринова коментира и бъдещото въвеждане на еврото в България. Тя подчерта, че опасенията се пораждат от неизвестността. По думите и приемането на еврото ще се отрази положително на кредитния рейтинг на България и ще допринесе за цялостното развитие на икономиката и ръста на доходите.

Маринова допълни, че през следващата година ще приключи интегрирането на Банка ДСК и Експресбанк след сделката с френската Сосиете Женерал за българските и активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 4 години
Елитна банка, муутренска банка или руска пирамида. Това е изборът в България. Когато влезем в еврозоната и минем към еврото ще отсвиря нашите недоносчета и ще избирам измежду 2-3 европейски банки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 0
ing5rov
преди 4 години
хаха...плащаш си за привилегията, да си държиш трудовите спестявания в елитна банка ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 1
bgMan
преди 4 години
Много мразя да ми слагат такси, когато искам да си ползвам или изтегля МОИТЕ лични пари, които съм благоволил да държа в банката.ДСК скоро ще ме загуби като клиент ако не си променят политиката и отношението по този въпрос. Лятото т.г. заради същите глупости закрих всички сметки и карти в Пощенска Банка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 1
pinoccio
преди 4 години
Хората не разбират нищо от банки. За какво доверие може да става въпрос? Подобно обобщение е пълен нонсенс. Логиката на подобно твърдение е вероятно е обядвала в Макдоналдс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 4
Varfor
преди 4 години
Не бих бил толкова сигурен. Тези кредити, които се раздават с рекордно ниски лихви, са благодарение на депозитарите. Още малко смъкнете и лихвите по депозитите пък да видим кой ще си държи парите при вас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 1
ing5rov
преди 4 години
тия дето са стегнати за топките с кредити , няма де да бягат ... останалите имат право да мислят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още