Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

Защо Полша и Русия разменят удари на дипломатическия фронт

Преди около седмица Владимир Путин каза, че Полша носи отговорност за избухването на войната и това засили напрежението между двете страни

   1| 2| 3    
7
 
12
 
24
преди 8 месеца
В случая е факт че руснаците обедняват, а заедно с тях и българските им ***. И че най-голямата държава в света има икономика по-малка от италианската. И че българите мразят Русия и руснаците, заради всички злини, които руската и съветската империя са причинили на България и българите.
12
 
5
 
23
vzhekoff до: Вся власть Советам!
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
В случая фактите не са на твоя страна, с което без да искаш си се сложил където ти е мястото - в групата на лузърчетата. Дали ще ти плащат копейки или центове - все тая - лузър си ! При това прави впечатление, че получаващите центове са ного по-ниско оценени и платени :) На фона на заплащането в аналогични други страни.Намери си свястна работа, вместо да сменяш ***.
2
 
12
 
22
преди 8 месеца
Фактите са винаги слабото място на лузърчетата. Както и курса на рублата. Затова хейтите в мизерия и гладувате, чебурашки смешни.
12
 
2
 
21
vzhekoff до: Вся власть Советам!
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Слабичко, като за среден 3. Няма да заработиш центове :)
Ако продължаваш така неубедително да работиш, ще те подменят.
3
 
14
 
20
преди 8 месеца
Само че Судетите след войната са върнати на Чехословакия, както и териториите окупирани от Полша и Унгария. В Европа едва ли има етнически чисти държави и винаги ще има етнически малцинства, защото хората не живеят ограничени от естествени бариери, а разпръснато. Пример румънското малцинство в Македония (куцовласи) или немското малцинство в Румъния (Президентът им Клаус Йоханис е немец). Затова, решението не е постоянно местене на границите и етнически прочиствания (най-скорошният пример от България е Възродителния процес), а гарантиране правата на малцинствата.

"Прибирането" на Крим не е по никакъв параграф, а дали ще е задълго ще покаже бъдещето. Мен това лично не ме бърка. Важно е само за червените изпражненийца издържащи се с копейките пратени от Русия.
10
 
5
 
19
vzhekoff до: Вся власть Советам!
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Щото поляците се изкарват жертви, а преди това са правили същото.
И да - подкрепям, че Германия си е взела судетите (апропо - там след войната е направена една от най-големите етнически чистки в Европа - по т.нар. Бенешови закони). По същия параграф руснаците си прибраха Крим, понеже си е руски. Тъй ще си приберат и левобрежната Украйна и черноморската част.
7
 
11
 
18
преди 8 месеца
Пак някой не доразбрал.

През 1938 г. Германия, Полша и Унгария вземат от Чехословакия територии населявани с етнически германци, поляци и унгарци. Чехословакия е окупирана от Германия през пролетта на 1939 г. без участието на Полша. Франция и Великобритания не се противопоставят. Чембърлейн се среща лично с Хитлер и връщайки се в Англия слизайки от самолета казва прочутите думи "Ще има мир!" (цитирам по памет). Сега Чембърлейн е много оплют за отстъпките които прави на Хитлер, но не се споменава че по негово време половината бюджет на страната е бил за военни разходи. С тези отстъпки е печелел време за въоръжаване.

Какво се хвана толкова с Полша? През 1938 г. Полша взима 800 кв км. от Чехословакия, Унгария взима 10000 (по други данни 12000) кв. км - една трета от територията на Словакия. Защо Полша ти е трън в очите като Унгария взима 12 (15) пъти повече?
4
 
16
 
17
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
В края на септември 1938, Германия и Полша дружно за ръце окупират и си разделят Чехословакия с благословията на UK, Франция, и Италия, които буквално подаряват Судетска област с население над 3 млн. на Хитлер, като в това време полските окупационни войски нахлуват от север. Това е тъй нареченото "мюнхенско предателство" където Запада поднася Чехословакия на тепсия на нацистите. Тази статия ми мяза на крадеца дето викал дръжте крадеца.
17
 
19
 
16
преди 8 месеца
Действително, 1938 г. Полша окупира 800 кв. км, но преди това Унгария окупира около 10000 кв. км. Предаването на територията е станало доброволно, съгласно Първият виенски арбитраж. Няколко месеца по-късно Германия окупира цяла Чехословакия, като подготовка за инвазията в Полша.

Преди това пък Италия окупира Етиопия. Но това са "двустранни" войни. Войната става "световна" след нападението над Полша, 1939 г.
1
 
18
 
15
vzhekoff до: Pyramid
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Реално ВСВ почва в далечния изток с нападението на Япония срещу Китай.