IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов разпореди проверка на ВЕЦ „Бебреш"

Към настоящия момент няма непосредствена опасност от режим на водата в Ботевград, твърди министер-председателят

13:39 | 02.01.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: МС</em></p>

Снимка: МС

Няма опасност от режим на водата в Ботевград. Това става ясно след среща между премиера Бойко Борисов и кмета на Ботевград Иван Гавалюгов, съобщават от правителствената информационна служба. Министър-председателят обаче е поискал проверка дали ботевградският ВЕЦ „Бебреш" работи извън обхвата на своето разрешително. Със задачата е натоварен земеделският министър Десислава Танева, а регионалният министръ Петя Аврамова трябва да съдейства на местната управа за ВиК-мрежата. 

Преди няколко дни БНР съобщи, позовавайки се на  Гавалюгов, че градът има вода за около 6 седмици.

През последните месеци ВиК-мрежата е ремонтирана и така загубите са сведени до 6%, уточняват още от Министерски съвет. Към момента полезният обем на водата в язовир „Бебреш" е почти 1 милион и 500 хил кубични метра, като среднодневно от него се черпят около 14 хиляди. Това означава, че водоподаването е осигурено за поне близо 4 месеца.

По време на срещата е било изтъкнато, че към настоящия момент няма непосредствена опасност от режим на водата в Ботевград.

„Разпоредил съм наблюдението на язовир „Бебреш“ да продължи ежедневно, за да се гарантира вода за жителите на района“, категоричен бе премиерът Борисов в разговора си с Иван Гавалюгов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
vladi_guetzov
преди 4 години
Отдавна трябва да затворят поне едната въглищна централа.Кражбата и изнудването от унизителния договор с американски компании е отдавна очевидна.Потърпевшите са всички българи.Обаче държавния лидер го потупаха по гърба в Белия дом и си седна като послушно пале на опашката.Трябва Смелост, Патриотизъм и Ум да го направиш.,да Виждаш Пътя на Държавата в Бъдещето.Парите трябва да се пренасочат към новите източници на енергия-това е бъдещето и всяко бездействие и нерешителност ни теглят към дъното.Ако на някой господа не им стига ум и смелост,то поне да видят примера на Полша , Унгария ,Дания , Турция,Великобритания....и с тях да си сверят часовника.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още