IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големите очаквания за Disney+ бележат добро начало на 2020 г. за компанията

Walt Disney се насочва към силен старт на годината след добрите прогнози

20:46 | 02.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на Disney сe насочват към силен старт на 2020 г., след като някои анализатори от Wall Street прогнозираха значителен растеж на новата стрийминг услуга и препоръчаха клиентите да продължат да купуват акциите на компанията, пише CNBC. 

Disney+ ще привлече 25 млн. потребители до края на първото тримесечие, твърди анализаторът на Rosenblatt Securities Бърни Мактърнан, позовавайки се на проучване на компанията си, направено сред видео потребителите. Предишната му прогноза беше за 21 млн. абонати. 

“Информираността за услугата и навлизането ѝ сред потребителите продължават възходящата си тенденция при проучванията ни”, посочва той. 

Мактърнан повтори прогнозата си за 175 долара за акция и препоръката си за покупка на книжата, като добави, че възходът на Disney+ може да кара някои потребители на Netflix да се отдръпват. 

Книжата на Disney повишиха стойността си с 1% в началото на търговията в САЩ днес до 145,90 долара. През 2019 г. цената им скочи с над 31%. 

“29% от абонатите на Disney+ подсказват, че са се отказали от друга стрийминг услуга, в резултат от абонамента си за Disney+, а 9% показват ясно, че са се разделили с Netflix”, коментира Мактърнан. 

Disney не е разкривала данни за броя на абонатите си от старта на услугата през ноември, когато компанията каза, че е привлякла впечатляващите 10 млн. абонати само за ден. Освен това Disney заяви, че няма да разкрива нови данни до обявяването на финансовия си отчет през февруари. 

Въпреки това през ноември независимата компания за следене на представянето на приложения Apptopia обяви, че мобилните сваляния на Disney+ са достигнали 22 млн. Според Apptopia стрийминг услугата има средно по 9,5 млн. активни потребители дневно, като се класира на челно място в магазините за приложения на Apple и Google. 

След като анализираха 29 видео стрийминг услуги, анализатори от Bank of America заявиха днес, че Disney+ продължава да води растежа на пазара. Освен това посочиха, че сегашната прогноза за дългосрочния растеж на Disney+ изглежда е ниска. 

По думите на анализаторите от Bank of America, когато най-младата видео стрийминг платформа започне да съзрява, Disney ще трябва да намери начин да привлича нови абонати, докато същевременно запази тези, които вече са се регистрирали. Оригиналното съдържание може да е пътят към устойчивия растеж, посочват те.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още