IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Митренцев: Трите американски индекса се покачиха средно с по около 30% през 2019 г.

За еврото годината беше по-добра от очакванията за рецесия и слабо представяне на европейските пазари, посочи форекс анализаторът

11:15 | 03.01.20 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Безспорно можем да кажем, че 2019 г. беше годината на индексите. Имаше огромни ръстове и при трите основни американски индекса. И трите са се покачили средно с по около 30% през годината, пресметна форекс анализаторът Мартин Митренцев, който коментира в ефира на Bloomber TV Bulgaria какво се случи на международните пазари през миналата година.

„Повече от две трети от компаниите регистрираха печалби по-добри от очакванията“, посочи той.

Според Митренцев най-голямата причина за ралито в последните седмици са положителните новини около търговската сделка между САЩ и Китай, като беше постигната фаза едно от нея.

„Щатските пазари минаха през доста перипетии, сред които обърнатата крива на облигациите“, напомни форекс анализаторът, който е на мнение, че този път не може да се счита, че това обръщане на облигациите ще играе роля както в предните няколко пъти.

Той определи долара за стабилен през 2019 г. „Редица положителни икономически данни бяха основната причина, поради която щатският долар запази своята сила“, напомни Митренцев и определи миналата година като диктувана от събитията около Brexit.

„При британския паунд имаше несигурност през 2019 г., но има несигурност и сега в началото на 2020 г., каза още анализаторът и потвърди, че смяната на президента на ЕЦБ е повлияла върху представянето на еврото. – Има лек ръст от 4% при индекса на еврото, като годината беше по-добра от очакванията, които бяха за наличие на рецесия и слабо представяне на европейските пазари.“

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 1
Mohave __
преди 4 години
Трудно е да се каже че някой печели реално . Всичко е само на хартия . Проблемът е , че раздутата капитализация се приема на сериозно при раздаването на кредити като обезпечение . Едва ли обаче някой иска да прекъсна заблудата на кредиторите , а най - интересно е че и те самите не щат . Което навежда на мисълта , че всички герои са запознати със ситуацията и какво следва .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
khao
преди 4 години
ежедневно се убеждавам че фондовата борсата трябва да бъде силно регулирана или най добре закрита ... нищо полезно наяма от нея, освен шепа измамници да богатеят и шепа иддиоти да се мислят за инвеститори!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 2
Varfor
преди 4 години
Дори за децата е ясно, че това е един много добре надут балон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още