Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Катастрофалното масово измиране на животни

Само в пожарите на един австралийски щат за дни за били убити 500 млн. животни

   1| 2    
0
 
1
 
18
red6 до: Otka4eni reformatori
преди 1 година
Няма профилна снимка
Вариант 1 - взимаш една туба с бензин и запалваш гората, ще дойдат след примерно половин час и ще изгасят 200м фронт, като ще са изгорели 10 декара гора.
Вариант 2 - взимаш една туба с бензин и запалваш същата гора. След примерно идват пожарникарите, трябва да гасят 1км фронт, вече са изгорели 40 декара, не се знае кога ще успеят да загасят и дали въобще...
Разликата между едното и другото е в следствие на глобалното затопляне. Това не знам вече колко пъти съм го казвал - поводите за пожарите са различни, причините за сегашното им състояние - мащабите и т.н. са свързани пряко с климатичните промени. Всичко останало е популизъм, денайълизъм и т.н.

Аха, много си за опазването на средата, вЕрвам ти. Като стандартния псевдозагрижен - който иска на НЕГО да му е чистичко и приятно, той да си цапа, ама по възможност ДРУГИТЕ да чистят и те да плащат. Цъ, няма как да стане. Щях да те питам какво предлагаш за да се разреши проблема, но ти няма как да предложиш решение за проблем, който отричаш да съществува. Въпреки фактите.
Това го повтарям за надявам се последно - отричането на проблем, поради най-вече нехаресването на начините за справянето му, няма да накара проблема да изчезне. Напротив, отлагането на решенията само допълнително ще задълбочи ситуацията и на по-късен етап ще трябва да бъдат предприети крути мерки.
0
 
0
 
17
преди 1 година
Няма профилна снимка
А ти си просто едно миризливо го,вно...
0
 
0
 
16
khao до: Otka4eni reformatori
преди 1 година
Няма профилна снимка
ти си един кеслив глуупак :)))
0
 
0
 
15
khao до: deaf
преди 1 година
Няма профилна снимка
я по добре ти дай линк :)
3
 
4
 
14
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ти чуваш ли се какви ги говориш?
Значи ако аз сега взема една туба бензин и отида и нарочно запаля гората това е благодарение на климатичните промени, тъй ли?... Айде спрете се с глупсотите.
Относно плащането, то винаги е било и винаги ще бъде въпрос и процес на доене....
Никой не спори за екологията и това да опазваме околната среда. И аз съм за. Пък не мисля, че има ормален човек на земята, който да не е съгласен. Но въпроса е дали това е начина. Защото в случая имаме и винаги сме имали една единствена цел. Определени групи хора да се облагодетелстват от това... Същите тия хора мислиш ли че им е много зор за климатичниете промени...
3
 
5
 
13
red6 до: Otka4eni reformatori
преди 1 година
Няма профилна снимка
На баба ти хвърчилото. Ти правиш ли разлика между повод и причина? Защото повода за тия пожари може да е искра, фас или т.н., но причините за тия всичките пожари е изменението в климата. Просто и ясно. Няма второ мнение, поне не и за човек, който не е ***. А и да, тия пожари в Австралия много хубаво съвпаднаха със пожарите в Сибир и Калифорния. Тия, в Амазонка ще ги оставя на страна - там е ясно, че са директно следствие от човешка дейност. По ирония на съдбата - следствие на политиката на един д3бил ултрадесняк Жаирчо.

Относно таксите и еко нещата аз проблем не виждам. Или примерно според теб е ОК ти да плащаш акциз за бензина, ама керосина да е без :D Понеже, ох бедните авиопревозвачи... Или понеже за кола не плащаш яко премиум. Я виж колко е маржа от 1 бройка на тесла например, и за 1 на VW, BMW или Мерц? Къде е повече? Не плащаш ли и премиум на търговците на въглеводороди? Или те арабята си нацвъкаха тия бетонни безумия в пустинята с подаяния от добра воля? След като толкова искаш да ти е евтино, защо не отидеш да живееш до някои ТЕЦ например, ама на въглища?

Тука уж се събрали инвеститори, ама някакви накъсани голтаци всичките - все нещо им било скъпо :D
1
 
0
 
12
deaf до: khao
преди 1 година
Няма профилна снимка
Абсолютно сигурен. Това е научен факт. Потърси в нета...
3
 
9
 
11
Otka4eni reformatori до: Otka4eni reformatori
преди 1 година
Няма профилна снимка
П.С. Под данъци и такси визирам всичко свързано със коли, самолети, кораби и т.н. По големи еко такси и данъци за по старите автомобили, забраняване на стари автомобили с цел принуда да си купиш нов, електрически, екологичен и естествено много скъп... по високи такси за самолетен билет и т.н о т.н и т.н. много неща са. Не ми се изброява. Същити е и в сектора на енергията. Ще забраним накрая всички, че да можем да стане бъглеродно неутрални и да купуваме ВЕИ ток на 5 пъти по висока цена.. Та някой да печелят.... Не съм против екологията, ама всичката тази рабита е с цел некой да прибере парите на хората, а хората са толкова прос,ти, че не могат и да разберат как леко ги финтират....
5
 
9
 
10
преди 1 година
Няма профилна снимка
Говориш колкото да не заспиш, а?
Естествено, че и 1 фас може да предизвика гигантски пожари.

Що, едно време преди милиони години, когато не е имало хора по тази планета, а горите са покривали почти всичко не е имало гигански пожари ли? Я стига с глупостите. Естетсвено, че причините за един пожар може да са много. Но причината не е глобалото затопляне, а е от човек или от самата природа...
Айде престанете да ръсите глупости тука, гати и хората сте.
Да спор няма, че се увеличава лятото сухите периоди и т.н., но не това пали гората..
Още малко и ще почнем да викаме дайте да унищожим човешката цивилизация, щото причинявала климатични промени..
Няма хора, няма промени нал тъй...
Айде стига с простотиите.
Едни хора производители на високотехнологични продукти искат да си продават боклуците на много високи цени и юруш на доматите. Сега ще исмисляме всякакви щуротии, които причинява човека, само и само да продаваме на голема печалба, щото не си се чака продуктите ни да станат по евтини и масови след 50 години. Нали все пак гоним печалбата. И сега ще настройват общественото мнение с "промените". И сега ще измислят стотици такси и данъци да плащат хората в "името на борбата с климатичните промени" Не казвам разбира се, че няма такива, ама айде да поизтрезнеем малко.
Язовирите в България са празни.. няма вода... и това ли е дело на климатичните промени или просто някой покрай властта си пълнят гушите като вецовете им работят на макс, а?
1
 
5
 
9
khao до: deaf
преди 1 година
Няма профилна снимка
Умирайки растението изпуска толкова количество СО2,колкото е абсорбирало през живота си.
----
Ма не си много сигурен :):) нал тъй!