Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Катастрофалното масово измиране на животни

Само в пожарите на един австралийски щат за дни за били убити 500 млн. животни

   1| 2    
4
 
2
 
8
red6 до: дядя Bова
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Не говори така - на кухите кратуни денайъри не могат да се обяснят такива неща. Винаги има скудоумни твърдения насреща и се почват с изсмуканите от пръстите факти. Даже виждаш идеалния пример - някой хвърлил фас или бутилка и направил пожари за да цитирам: "засегнати са общо 5,5 милиона хектара, което е по-голяма площ от Дания или Холандия." Та така, това баш от 1 фас става.
2
 
10
 
7
дядя Bова до: mrynmryn
преди 8 месеца
напълно съгласен съм с теб човек . най-вероятната причина е човешка небрежност - например незагасена цигара , незагасен туристически огън , може и искра от далекопровод ... причини да търсиш :)))

въпросът е , че поради глобалното затопляне се удължава летния сезон . обаче , растенията не са се адаптирали към това нещо и са изсъхнали вече още в средата на лятото - просто имат по-кратък вегетационен цикъл спрямо вече по-дългото и сухо лято . цял месец , или вече почти два , са сухи навсякъде храсти и треви преди дъждовния период на есента . съчетано с топлото време всичко изсъхва както си трябва . достатъчна е една искра някъде , и както в ранна есен има повечко ветрове , огънят се разнася за часове на огромен фронт . обаче при такъв пожар не горят само треви и храсти , изгарят и дърветата , а те най-ни трябват за преработка на СО2 . и това само ще продължава малко по малко да се увеличава . все по-дълго и сухо лято . все повече мащабни пожари , все по-чести бури и урагани - породени от големите температурни разлики , съответно повече наводнения . това е . по-нататък ще става още по-интересно . звучи ти като някакъв холивудски апокалипсис ? за съжаление , не ... баш си е живата реалност .

хората ще трябва доста неща да променим , ако искаме да живеем в мир и сговор 9млрд. на планетата ... :)))
10
 
1
 
6
deaf до: zelka007
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Умирайки растението изпуска толкова количество СО2,колкото е абсорбирало през живота си.
4
 
8
 
5
khao до: mrynmryn
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
да повторим:
по-голяма вероятност от бързо разпространение на пожари (независимо от първопричината)
10
 
2
 
4
mrynmryn до: zelka007
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Как трева се възпламенява от нищото? Пожарите винаги имат причина, вероятно единствените начини (поне, които ми идват в момента на акъла), които не са свързани с човек са - светкавици или лава. До колкото знам, там активни вулкани няма, та остава само светкавица.
8
 
15
 
3
zelka007 до: mrynmryn
преди 8 месеца
то е малко като синджир марка , един вид ... :)))

най-простичко :

парникови газове -> повишаване на температурите ->
по-дълъг летен сезон -> по-голямо засушаване ->
по-голяма вероятност от бързо разпространение на пожари (независимо от първопричината) -> нова доза сажди и парникови газове ->
по-малко многогодишни растения абсорбиращи СО2 ->
завърти отначало на цикъла ... :)))

хората , дето Грета ги цитира като гледа намръщено от някоя трибуна , това го предсказват от 20-30 години , че честотата и мащаба на тези явления ще се увеличава ... :))) ... не е да не се знае ...
3
 
13
 
2
Бидонойл до: mrynmryn
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Нещо твърде много фасове взеха да хвърлят напоследък, макар пушачите да намаляват.
12
 
4
 
1
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Какви емисии ги гонят, някой си е хвърлил я фас, я бутилка, я нещо друго, което има потенциална опасност от пожар и е запалил всичко след себе си.