IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония подготвя ръководство за регистрация на инвестиционни дружества

Идеята е да бъдат подобрени позициите на Токио като глобален финансов център чрез привличане на допълнителни инвестиции

22:00 | 06.01.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японската агенция за финансови услуги подготвя наръчник за регистрация на инвестиционни посредници, надявайки се по този начин да стимулира пазарната активност и да подобри позицията на Токио като глобален финансов център, съобщава Nikkei Asia Review. 

Япония разполага с около 300 регистрирани инвестиционни компании, в сравнение с хиляди такива в САЩ. Една от причините за огромната разлика между двете икономически супер сили е, че регистрацията в Япония може да отнеме много време, а процедурите не са особено ясни. Желаещите да се регистрират нямат яснота около процесите на регистрация преди действително да кандидатстват за такава.

За чуждестранните кандидати процесът може да отнеме повече от година.

Целта на агенцията е да може предварително да се предоставя необходимата информация в лесен за разбиране формат, което би улеснило регистрацията. Ръководството ще бъде публикувано този месец на японски и английски език, с илюстрации, които описват процеса на регистрация на компании за управление на инвестиции, инвестиционни консултанти и други подобни предприятия.

Японската агенция за финансови услуги си партнира с властите в Токио, за да се помогне на града да подобри позициите си като глобален финансов център.

Надеждите са свързани с това наръчникът да помогне за привличане на чуждестранни хедж фондове, както и на инвестиционни посредници, базирани в отвъдгранични пазари като Сингапур.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още