IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният прокурор разпореди проверки за управление на отпадъците

МВР и ДАНС ще изискват разрешителни за дейността на притежателите на отпадъци, а при нарушения ще се информира прокуратурата, разпореди Иван Гешев

19:15 | 06.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на министъра на вътрешните работи и на председателя на ДАНС извършване на съвместни проверки за спазване на Закона за управление на отпадъците и на Закона за опазване на околната среда. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на България.

Контролът ще засегне притежателите на отпадъци на територията на страната.

Проверката е разпоредена, за да се прецени има ли предпоставки за упражняване на правомощията на Прокуратурата на България.

От всички „притежатели на отпадъци“ ще се изискат документи – разрешение, комплексно разрешително или регистрационен документ по Закона за управление на отпадъците  за съответната дейност и площадка и др.

Ще бъде извършена проверка за спазване на задълженията на лицата от Закона за управление на отпадъците.

Разпоредено е да бъде изискана информация за извършвани проверки от контролните органи на лицата от съответните РИОСВ и кметове на общини, и предприети мерки, в случай на установени нарушения.

Главният прокурор е разпоредил при данни за извършено престъпление от общ характер, незабавно да се уведоми и съответната компетентна прокуратура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още