IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайската централна банка прие заявление за стартиране на операции от American Express

Американската финансова компания е на една крачка от получаване на пряк достъп до китайския пазар

15:30 | 08.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайската централна банка обяви по-рано днес, че е приела заявление от отдел на American Express Co за стартиране на операции в най-голямата азиатска икономика, съобщава Ройтерс. 

Статусът на заявлението бе разкрит в официална публикация в социалните медии от Китайската народна банка (PBOC). Регулаторът не уточнява кога тя ще одобри молбата на американската финансова и кредитна компания.

American Express успя да си издейства одобрение от PBOC за операции с плащания с карти през ноември 2018 г., с което компанията успя да се превърне в първия оператор на дебитни и кредитни карти от САЩ, който получи пряк достъп до китайския финансов пазар.

Това изисква обаче окончателно одобрение от страна на PBOC, за да може American Express да започне операции.

Китай има за цел да отвори своя пазар за плащания с кредитни карти за чуждестранни компании след десетилетие на лобиране от глобалните играчи, търсещи директен достъп до пазара.

Одобрението за лицензиране позволява на компанията да обработва и урежда плащанията в юани на местно ниво чрез създаване на собствена мрежа с китайския си партньор за съвместно предприятие LianLian Group.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още