IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работните места в САЩ отчитат най-голямо увеличение от април насам

Броят им се е увеличил с 202 хил., сочат данните на ADP Research Institute

16:51 | 08.01.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Компаниите в САЩ са добавили най-много нови работни места за последните осем месеца през декември 2019 г. Това предполага, че пазарът на труда е навлязъл в 2020 г. с добра инерция, съобщава Bloomberg.

Броят на работните места се е увеличил с 202 хил., сочат данните на ADP Research Institute, публикувани в сряда. Цифрите надвишават очакваното увеличение от 160 хил. нови работни места. е е

Докладът на ADP показва, че пазарът на труда може да остане в състояние да поддържа икономиката през 2020 г., тъй като наемането на нова работна ръка остава устойчиво на фона на отслабналия икономически ръст и задържаща се геополитическа несигурност.

Предвижда се докладът за заетостта на Министерството на труда, очакван в петък, да покаже, че броя на работните места в частния сектор се е увеличил със 153 хил. през декември. Прогнозира се, че безработицата ще се задържи на най-ниското си ниво от половин век насам, или 3,5%, за втори пореден месец.

Работните места при производството на стоки са се увеличили с 29 000 през декември, а позициите в сектора на строителство са нараснали най-много за последните осем месеца.

Заетостта при доставчиците на услуги се е увеличила с 173 000 позиции през миналия месец, водена от повишение на работните места в търговията и транспорта, бизнес и здравните услуги.

„Създаването на работни места е силно в компании от всякакъв мащаб“, коментира Аху Йълдърмаз, вицепрезидент и съпредседател на ADP Research Institute.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
lyusien
преди 4 години
Не бързайте да правите оценки за заетоста в С А Щ през декември Близо 3/4 от работните места са създадени в сектора на услугите Наемани са много хора за Коледните и Новогодишни празници Истинска оценка на заетоста можете да направите през януари и февруари
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още