Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Енергийни специалисти: „Турски поток“ икономически е неефективен за България

Според инж. Христо Казанджиев негативите за страната ни от газопровода ще бъдат повече от ползите

   1| 2    
0
 
4
 
18
lozkhris до: Императорът
преди 1 година
Няма профилна снимка
Брато, адски си прав, ама пълен член се слага само на подлог. Има ли предлог пред думата - за, на, под, над, в - слага се непълен. Отгоеорните за провалА, за регионА....И "сЪден".... Не се заяждам, просто тихичко напомням..
1
 
8
 
17
zelka007 до: Стоян Петров
преди 1 година
хммм ... ей сега се зачетох за турция . колко газ консумира икономиката им . значи за 2019 общото потребление е 49,33млрд.м2 , което е спад от 6,33% спрямо 2018 , а през 2017 са харчили най-много през историята си 53,86млрд.м2 .

за 2018 внасят от русия 23,6млрд.м2 , от иран 7,9млрд.м2 , от азербайджан 7,5млрд.м2 останалите 22,5% е LNG откъдето се сетиш хамеричко , франция , алжир , катар , нигерия ...

за 2019 става доста напечено , първо зимата е доста топла , то щото няма затопляне , ама това е една друга тема :))) ... та , за първите 6 месеца бая промяна . от русия 8,1млрд.м2 - в сравнение с миналата година 12,7млрд.м2 спад около 40% , свалят зависимостта си от русия от 49% на 35% , от иран без промяна , от азербайджан вдигат с 43% , и LNG вдигат от 22,5% на 30% и то не с хамеричко а с алжир и нигиерия и то с дългосрочни договори ... !?

данните за второто полугодие още не са излезли . значи вовата имаше за какво да гледа оня ден намръщено ... ердоган голем лисунгер излезна ... :))) ... интересно с какво го държи за орехите вовата . уж цар-джамия построи в масква , пък мустакатия газта им резна . щото тука из форума дежурните рубладжии , ако ги четеш задълбочено , твърдят че рассията супер велика и непреодолима сила в газоснабдяването , пък то не е баш така . верно , че са значими и големи , ама за нашия стандарт и положение , създадено от отряда чавдар навремето . май по света не мислят така ...
0
 
5
 
16
преди 1 година
Долупишещите май не четат руски източници. Руският кораб ще бъде готов за работа най-рано лятото.
3
 
1
 
15
преди 1 година
Няма профилна снимка
...съмнявам се, че Черно море е по-благоприятно за подобна работа от Балтийско, но ... тогава е въпрос на време и този проект СП2 да бъде завършен. Така или иначе корабът полагал тръбите в Черно море вече е свободен от ангажименти!
1
 
3
 
14
khao до: многодобре
преди 1 година
Няма профилна снимка
хммм, цитирания факт от теб не засилва ли неговата позиция още повече ?
Балтийско море не е ли в пъти по плитко от Черно ? :) и следователно по удобно да слагаш тръби ? щото 55метра среяу 1500 средна дълбочина си е разлика, мой ! :D
4
 
2
 
13
многодобре до: zelka007
преди 1 година
Няма профилна снимка
факт незнам кой си, а и не маловажен, е че говорим за различни морета, нали? Или е все тая според вас, екпертите!
6
 
9
 
12
zelka007 до: Императорът
преди 1 година
импе , р.петков НИКОГА не е бил играч , нито той нито шефът му дето не му е шеф и е редови член пък синът му и жена му там напазаруваха едни хотели по едни цени дето и по тошово време щяха да се смеят ... то и затова е в маргинална партия с маргинално значение и маргинални изказвания ... ЮП никога нямаше да се случи по начина по който вовата и милер го бяха замислили ... това е ...

факт . турски поток е с трасе 900км , започнат е по-късно от СП2 , вече е готов и тече газ по него , и ако замижиш с едно око е редовен и законен .

факт . СП2 е трасе от 1200км , още не е готов , въпреки че припокрива старо трасе , не тече газ по него , и е спорен от правна точка .

факт . правната постановка в БГ позволява да добиваме и продаваме газ от нашият шелф в Европа .

факт . БГ е в добри отношения с всички големи енергийни играчи в района и всички идваха да си говорят с Бащицата в Евксиноград , дори и орбан и нетаняху ...

така , че когато гледаш на десктопа на компа , с който управляваш богатството си , портрета на усмихнатия саша милер , казвай и по една добра дума за Баце ... :)))
7
 
12
 
11
преди 1 година
Няма профилна снимка
Този, т.н. икономист, е явно от кратуните на лицето Иван Костов, които са сбирщина от мошеници и крадци.
10
 
12
 
10
Императорът до: Стоян Петров
преди 1 година
Стоянчик, истерията, в която очевидно изпадаш, говори ного зле за психическото ти състояние. Ние проявяваме разбиране към тебе, но до определени граници - и то е само защото се опасяваме, че наистина ще се залюляш на джанката зад панелката на тънко въже около вратленцето.

Утре сигурно ще пищиш, че руските енергийни проекти са празни приказки за сто трилиона, недей да скъпиш толкова нулите, ако от това ще се почувстваш по-добре :) Сигурно тръбите ги правят вече от паладийчец, за да са по-секси? Чакаме да докажеш, че:
1. За трите газопровода са хвърлени 100 МБ и
2. Газпром няма да си върне инвестицията в.

Подаде ли си вече молбата до Газпром - да те турят там счетоводителче? Явно имат отчаяна нужда от теб - щото катастрофално вървят към фалитът, пък те си мислят, че печалбите им растат.
8
 
15
 
9
преди 1 година
Румен 5ков е прав. НИЕ можехме да сме първата тръба по трасето и да гувичим транзитни такси !!! Отговорните за провалът на Южен поток трябва да бъдат садени за държавна измяна и застреляни. Откъм Турция можеше да влезе друга тръба, откъм Гърция - тоже - и щяхме да сме наистина баш-разпределител на - за регионът.