IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДАНС и МВР проверяват и ВиК Пловдив

Акцията е по разпореждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов

09:47 | 10.01.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

ДАНС и МВР извършват проверка във ВиК Пловдив, съобщава БНТ. Ще бъде извършена пълна проверка на дейността на държавното дружество. Акцията е по разпореждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Подобни проверки ще има в цялата страна.

Заради водната криза вчера се проведоха акции на спецпрокуратурата, МВР, ДАНС и Антикорупционната комисия в Перник. Обиски имаше и в сградите на Областната администрация.

Държавното обвинение проверява защо водоподаването към промишлени потребители в Перник не е било спряно на доста по-ранен етап, когато вече е било ясно, че нивото в язовир "Студена" е критично ниско. 

От източници на БНТ става ясно, че от особен интерес за разследващите са графиците, които МОСВ трябва да изготвя за водните обеми и наличности във всички язовири на територията на страната.

Вчера проверка имаше и в Министерството на околната среда и водите. Според първоначалната информация акцията е заради разследването на водната криза в Перник. След това главният прокурор Иван Гешев заяви, че проверката е свързана и с различните разрешителни режими за внос на боклук, основно от Италия, на територията на България.

Вчера вечерта се стигна и до задържането на минитъра на околната среда Нено Димов за 24 часа. По-рано през деня министърът беше отведен за разпит в спецпрокуратурата. "Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан", заяви пред журналисти Димов, преди да бъде качен в кола на прокуратурата.

Малко след това премиерът Бойко Борисов определи евентуалната оставка на министъра на околната среда и водите като коалиционен въпрос.

По-рано вчера министърът беше отведен за разпит в спецпрокуратурата. "Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан", заяви пред журналисти Димов, преди да бъде качен в кола на прокуратурата.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още