IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителната продукция в България увеличи обема си с 1,3% през ноември

На годишна база има положителен темп от 5,9% на сградното строителство, но при гражданското строителство НСИ регистрира намаление с 4,5%

12:19 | 10.01.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Календарно изгладените данни на Националния статистически институт (НСИ) показват нарастване на годишна база на строителната продукция в размер на 1,3% през ноември 2019 г.

По предварителни данни през ноември 2019 г. индексът на продукцията в сектор „Строителство“, изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 0,8% под равнището от предходния месец.

                    Индекси на строителната продукция (2015 = 100)

Месечни изменения

В НСИ изчисляват, че през ноември индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно изгладени данни, е под равнището на октомври, като продукцията от гражданското/инженерното строителство намалява с 1,4%, а от сградно строителство - с 0,4%.

                   Изменение на индексите на строителната продукция спрямо предходния месец

                   (Сезонно изгладени, 2015 = 100)

Годишни изменения

На годишна база увеличението на календарно изгладения индекс на строителната продукция през ноември се определя от положителния темп при сградното строителство, където ръстът е с 5,9%, докато при гражданското/инженерното строителство е регистрирано намаление с 4,5%.

 Изменение на индексите на строителната продукция спрямо съответния месец на предходната година
  (Календарно изгладени, 2015 = 100)

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още