IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макрон: Нужен е национален вот за мерките срещу климатичните промени

Това би дало възможност на всички да участват в решаването на проблема, твърди френският президент

15:18 | 11.01.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че иска национален вот относно предложения за мерки в отговор на изменението на климата, съобщава Bloomberg.

“Референдумът ще даде възможност на всички да участват в проблема“, заяви Макрон пред членовете на консултативния съвет в петък.

Срещата в Париж беше първата среща на Макрон с група от 150 избиратели, избрани на случаен принцип, които работят съвместно с експерти, икономисти и дипломати в областта на изменението на климата, за да изготвят препоръки относно политиките за намаляване на въглеродните емисии на Франция.

Последните природни бедствия, включително големите пожари в Австралия и Бразилия, увеличават натиска върху правителствата по целия свят да предприемат по-решителни действия за намаляване на въглеродните емисии. В същото време Макрон се сблъска с остро противопоставяне при предишни усилия от негова страна по въпроса, включително при опита за увеличаване на данъка върху горивата.

Желанието на Макрон по-широк кръг от французи да се включат в определянето на политиката за климата на страната идва, след като той се сблъсква със серия от критики, че президентският му стил на управление е доста дистанциран.

Напрежението отново се покачи наскоро заради плана на френския президент за реформа на пенсионната система, което предизвика стачки, продължаващи повече от месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
Императорът
преди 4 години
Първо хората трябва да бъдат осведомени за РЕАЛНИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ от подобни мерки - за отказ, при това в доста кратки срокове - от нормалните горива: катастрофален енергиен срив, оттам - икономически и социален. А пожарите нямат нищо общо - в Австралия в огромната си част те са плод на умишлено подпалвачество !!! Все едно аз да залея Макарон с кофа ледена вода и той да реши, че идва ледникова епоха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 6
Dimat
преди 4 години
На този ционистки провокатор няма ли,кой да му каже,че КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ,АКО ВЪОБЩЕ СА ПРИЧИНЕНИ ОТ ЧОВЕШКА ДЕЙНОСТ(в миналата история на Земята е имало доста подобни промени,циклично повтарящи се),СА РЕШИМИ ЕДИНСТВЕНО С МЕРКИ ОТ ГЛОБАЛЕН МАЩАБ,С УЧАСТИЕТО НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ!НАПЪНИТЕ ЗА ТАКОВА РЕШЕНИЕ В НАЦИОНАЛЕН МАЩАБ СА ОБРЕЧЕНИ НА НЕУСПЕХ,А НАЦИОНАЛНИТЕ ИКОНОМИКИ,НА ПЪЛЕН СРИВ!!!Така,тези,"борби",срещу климатичните промени,се превръщат в оръжие на световния ционизъм,срещу отделните държави и особено,срещу кретащите с полуумряла икономика,като нас!А ТОВА Е ГЛАВНАТА ЦЕЛ НА ТАЗИ "БОРБА"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още