IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Блумбърг: Ще дам всичките си пари, за да се отървем от Тръмп

Претендентът за номинация на демократите за президентските избори в САЩ е похарчил за телевизионна реклама повече от останалите кандидати, взети заедно

17:23 | 12.01.20 г. 8
<p>
	Майкъл Блумбърг.&nbsp;<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Майкъл Блумбърг. Снимка: EPA/БГНЕС

Кандидатът за номинация на Демократическата партия за президентските избори в САЩ Майкъл Блумбърг заяви пред Ройтерс, че е готов да похарчи голяма част от огромното си богатство за отстраняването на президента Доналд Тръмп от Белия дом през 2020 г. Той отхвърли критиките на конкуренти за номинацията на демократите, че опитва да купи изборите в САЩ.

Поставеният от списание Forbes на осмо място сред най-богатите американци Блумбърг наводни американските медии и социални мрежи с послания, че има най-добрия шанс да победи Тръмп. Той е вложил повече пари в предизборни реклами от обявяването на кампанията си през ноември, отколкото основните му конкуренти в Демократическата партия за цялата минала година.

„Приоритет номер едно е да се отървем от Доналд Тръмп. Влагам всичките си пари за това да се отървем от Тръмп“, каза Блумбърг пред Ройтерс в предизборния си автобус, който измина 483 км в Тексас, един от 14-те щата, които ще гласуват по време на супер вторника на 3 март.

Американският сенатор Елизабет Уорън, която е една от водещите претендентки за номинацията на Демократическата партия и обеща да премахне парите от политиката, критикува бившия кмет на Ню Йорк, че опитва да купи американската демокрация.

„Казват, че това са просто политически неща и не харесват това, което правя, защото то ги конкурира, а не защото е лоша политика“, заяви Блумбърг.

След като влезе в надпреварата късно и пропусна първите шест дебата на Демократическата партия, Блумбърг заема пето място в националните обществени допитвания след Джо Байдън, Бърни Сандърс, Уорън и Пийт Бутиджидж.

Не само Уорън и Сандърс, и четиримата са твърде либерални, за да победят Тръмп, отбеляза бившият кмет на Ню Йорк.

„Една от причините да съм сравнително уверен, че мога да победя Тръмп е, че бих бил приемлив за умерените републиканци“, смята Блумбърг, който е бивш републиканец, натрупал състоянието си чрез продажба на финансова информация на компании от Wall Street.

„Независимо дали ви харесва или не, не можете да спечелите изборите, ако не накарате умерените републиканци да пресекат линията. Останалите са твърде либерални за тях и те със сигурност биха гласували за Доналд Тръмп“, убеден е Блумбърг.

След като влезе в надпреварата късно, той пропуска първите четири гласувания за номинация на демократите в Айова, Ню Хемпшир, Невада и Южна Каролина, които трябва да се състоят през февруари.

Вместо това Блумбърг провежда национална предизборна кампания за привличане на делегатите при по-късните гласувания като в Тексас, който е на второ място по големина сред 14-те щата от супер вторника.

По време на събития от предизборната си кампания в Сан Антонио, Остин и Далас в щата Тексас в събота Блумбърг заяви, че двупартийната му природа засилва възможностите му да изпълни обещанията си за разширяване на здравната застраховка, борбата с климатичните промени и намаляването на въоръжените нападения.

Макар че речите му привлякоха скромни тълпи от няколко стотин души в Остин и още по-малко в Сан Антонио, мнозина от присъстващите заявиха, че са независими или бивши поддръжници на Тръмп, които са научили за Блумбърг чрез голямата му рекламна кампания.

Телевизионните рекламни клипове на бившия кмет на Ню Йорк доминират в ефира в Тексас и в цялата страна.
На четирите водещи медийни пазара в Тексас, включително Хюстън и Далас, Блумбърг е похарчил над 15 млн. долара за телевизионна реклама до средата на януари, казва Марк Джоунс, политолог в Rice University в Хюстън, който анализирал данни на Федералната комисия по комуникациите.

Това надхвърля общите разходи в цялата страна на останалите претенденти за номинацията на демократите през 2019 г., показва анализ на Wesleyan Media Project въз основа на данни за телевизионните реклами на Kantar/CMAG до средата на декември.

На тазгодишния Супербоул на 2 февруари в Маями Тръмп и Блумбърг планират да излъчат 1-минутна телевизионна реклама, което е ярък пример за способността им да влагат големи ресурси за достигане до милиони зрители.

Представители на предизборния щаб на Тръмп съобщиха, че са платени 10 млн. долара за ефирно време. Миналата година финалът на шампионата в Националната футболна лига привлече близо сто милиона зрители.

„Не можеш да стигнеш до 330 млн. души, като им стиснеш ръката. Телевизията все още е магическа медия. Ако Супербоул не беше място за достигане до ужасно много хора, те нямаше да вземат толкова много или никой нямаше да плаща. Това е капитализъм в действие“, заяви Блумбърг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 8 rate down comment 7
Local_Person
преди 4 години
Този дядо малчо няма грам шанс, не заради липса на пари а заради липса на Идея и кауза. Тръмп има кауза и идеи, и ги преследва на 100%.!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 12
kane
преди 4 години
Защо всички забравят че тръмп вече не е президент!Според камарата на представителите, не еВ момента се водят алъш вериш и се плаща със суха пара на около 50 републиканеца е сената да не би да им даде Блумбърг да кажем повече пара и да замине в небитието китеника още тоя месец (не след 9 ) ...за 20 гласа става въпрос някъде. Републиканците са Сите алчници и Блумбърг 20 от тях да уреди с по 10 милиона и Тръмп аут бонуса ще разкара невъзпитания китеник от медиите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 8
hazard
преди 4 години
Навремето Тръмп беше независим и извън топ 10.После, как се промениха нещата.Сега, всеки горе-долу знае на какво е способен той.Не виждам практическа заплаха от никого, за сега.Освен компромат от евреите със снимки от заиграването му със девойка на Ъпщеин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 8
zelka007
преди 4 години
и аз това се загледах , ама е вярно , мислех че го нема дори в топ 10 ...https://***.realclearpolitics.com/epolls/2020/president/us/2020_democratic_presidential_nomination-6730.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 2
bertram
преди 4 години
този може да бие Тръмпно демократите са по-зле от нашите червени и не знам дали ще им стигне пипето да го пуснат напред.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 13
Императорът
преди 4 години
Колко точно е богат тоя (с вид на пълен опърпаняк) и може ли да купи американският народ, който стои твърдо зад президента? Да, може да привлече част от умерените републиканци, но ще отблъсне още по-голяма част от подкрепящите т.нар. "демократи", които, бидейки измeт, никога няма да гласуват за поне малко успял човек. Съмнително е дори дали ще спечели номинацията на "демократическата" партия. Самият факт, че при тях води очевидно затъналия в корупция мерзавец Брайдън, доказва какви са привържениците на. Иначе да - само тоя има някакви шансове срещу Тръмп, дори и малки. Сандърс е жив-умрял, Брайдън - Тръмп само изчаква той да се изправи пред него, за да го смачка като дървеница. Ясно е, че държи такава информация, че да го изхвърли от борбата не, ами да го вкара в затвора - сега не я изнася, само за да си сблъска с Брайдън, а не с по-сериозен опонент. Въобще - Доналд: феноменален стратег.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 3
Etihad
преди 4 години
...Блумбърг заема пето място в националните обществени допитвания след Джо Байдън, Бърни Сандърс, Уорън и Пийт Бутигийг.БУТИГИЙГ !!!Нема дъно в тоа Инвестор!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 26
lyusien
преди 4 години
Ако не се откаже от надпреварата Майкъл Блуумберт ще спечели изборите за президент през октомври И по добре е всички кандидати на демократите да го подкрепят Майкъл Блуумберг може да бъде това за демократите което бяха Бил Клинтън през 1992 и 1996 г и Барак Обама през 2008 и 2012
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още