Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

К. Павлов: Растежът на икономиката в България ще се забави до 3% през 2020 г.

Два са основните фактора за забавянето на растежа у нас - отслабеното външно търсене и това, че икономиката вече достигна пълна заетост

   1| 2| 3    
14
 
5
 
14
data до: Trustcrusher
преди 8 месеца
Откажи се , спора с истински неграмотни хора е загуба на време и усилия . Всеки има право да си живее в неговият си свят :) макар, че понякога за това състояние да има и медицински диагнози
8
 
22
 
13
SS-23 до: Trustcrusher
преди 8 месеца
Не искам да чета статистически глупости, които са от типа - "свинско със зеле"!
няма нищо реално в това! Хората плащат "В ПЪТИ" повече в сравнение с 5 години назад. Факт! За какъв "ръст" ми говориш ти бе, момче?! "ниско доходни" са едно 3/4 от хората! Има ръст да, на хърчлъка, т.е. на "цената на живота" и ако на това му казвате "ръст на икономиката", то мога да кажа само едно - закривай!
15
 
3
 
12
Trustcrusher до: SS-23
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Ето да си сметнеш "реалната" инфлация (може и за 5 години, предполагам):
https://www.nsi.bg/bg/node/188
Отражението на цените на различните стокови групи върху различните доходни групи е различно. Последните години храните поскъпнаха в световен мащаб и да - нискодоходните групи страдат най-много поради съдържанието на кошницата си, не отричам. В отчитането на икономическия растеж има счетоводен елемент, който не отразява пряко благосъстоянието на домакинствата - също вярно (евро фондовете например). Емоцията обаче ти пречи на цялостните разсъждения. Наздраве!
7
 
18
 
11
SS-23 до: Бидонойл
преди 8 месеца
няма какво да те убеждавам в нещо, което всеки усеща на гърба си!
никога преди 5 г разходите не са били 800 лв, ако не си се набухал с кредит.

недостигащите сега пари са компенсирани чрез:
- условно увеличение на заплатите, което НЕ покрива ръста на разходите
- чрез свиване на разходите (затова твърдя, че няма физически ръст на потреблението, а има само ръст на цените)
- чрез заеми на тотално заблудените

Че то на три месеца се качват комуналните "услуги" с по 4-5% а от там всичко по веригата. Реалната инфлация за 5 години е страшна! Преди 2015 г с 50 лв пълнех 2 торби в кауфланд, при това с доста качествени артикули. Сега пълниш 1 торба ... с соеви л*на!
16
 
11
 
10
Бидонойл до: SS-23
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Да ми даваш пример с два продукта, това не е представителна съвкупност и изобщо няма нищо общо със статистиката! По-добре пробвай да ме убедиш, че ако преди 5 години минималните ти месечните разходи са били 800 лева, то сега са станали 2400 лв. И най-трудно от всичко бих повярвал, че се е намерил глупaк, който да ти плаща толкова висока заплата.
4
 
15
 
9
преди 8 месеца
Ето още едно външно доказателство, че така очакваната криза идва
https://www.investor.bg/novini/444/a/opel-planira-da-sykrati-do-4100-rabotni-mesta-za-da-namali-razhodite-si-296620/

То така започва - със съкращения... първа червена лампа...
Къв "растеж", къв БВП си измисляте вие бе? Не малка част "парите" влизащи тук идват идват от емикрантите, които "пращат". Другото основно перо на "ръста" на т.н. глупост, наречена БВП идва от ... ИНФЛАЦИЯТА, която яко помпи цените и пряко или косвено кара хората да харчат повече спестявания или даже да се закопят със заем. И о чудо - имам "ръст" но потреблението (ама счетоводното) и о чудо - имаме ръст на печалбите на лихварите - предимно от такси и от условни "активи" наречени "заеми", дошли заради изкустевна инфлация и изкустевно поддържан "дваен връх" на имотният балон!

Амин!
6
 
16
 
8
SS-23 до: Trustcrusher
преди 8 месеца
ти чете ли по-долу какнво писах и за т.н. измислен коефициент, наречен БВП! Всичко е кухо! А пък от много време насам, БВП и и инфлация - вървят ръка за ръка, защото първото пряко вече зависи от ръста на второто.
Реално погледнато, за 5 години на територията има СТРАШНА инфлация, не отговаряща на никакви критерии на ЕС, и тази инфлация подкрепя т.н. БВП, т.е. количеството въртящи се пари, който е една финансова абракадабра!
Реално, обективно погледнато Бг НЕ откговаря по критерий за влизане в еврото, по никакъв начин
8
 
6
 
7
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Кристофор Павлов говори за ръст на икономиката или иначе казано на "Брутния вътрешен продукт", а не на инфлацията. Явно не говорим на един език и няма да се разберем...
5
 
11
 
6
преди 8 месеца
Реалната инфлация на територията за 5 години е 3% ... ама за месец!
Всичко друго е стъкмистика!
4
 
13
 
5
SS-23 до: Trustcrusher
преди 8 месеца
Лъжеш! няма никакъв "ръст" на физическото потребление. Има счетоводен ръст на оборота, заради хиперболично нарастналите цени! А самото потребление даже се е свило, физически, най-малкото заради това, че то просто няма хора