IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nanoracks: Иде десетилетието на инфраструктурното развитие на Космоса

Първите космически колонии ще бъдат малки местообитания за 10-20 души, казва Джефри Манбър, главен изпълнителен директор на Nanoracks

09:26 | 15.01.20 г. 3
Nanoracks: Иде десетилетието на инфраструктурното развитие на Космоса



Следващата стъпка в развитието на Космоса е развитието на инфраструктура и ерата на колониите. Това мнение изказа Джефри Манбър, главен изпълнителен директор на Nanoracks, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. По думите му Космосът е свързан изцяло с всекидневния живот, служи за навигация и общуване и ще започне да променя начина, по който се справяме със здравето и замърсяването.

„Хората искат да разкриват нови територии. Но това е бизнес. Целим да проучваме Космоса и да развиваме медицината, да разрешаваме проблемите на екологията, горите и планетата", отбеляза Джефри Манбър.

"В космическо пространство има и сътрудничество, и конкуренция. Във Франция и Италия, САЩ компании се конкурират, но има и сътрудничество - например, с Европейската космическа агенция и НАСА. Нито една страна и компания не може сама да навлиза в Космоса. Това е свободна пазарна конкуренция".

"Човешкото тяло, мозък и дух са готови за Космоса", категоричен е Манбър. По думите му частната индустрия ще започне да изгражда космически хотели, депа за гориво - "бензиностанции в Космоса", заводи и т.н..

„Първите космически колонии ще бъдат малки местообитания за 10-20 души, могат да бъдат и под формата на космически кораб на SpaceX, където да пътуват 50 души. Можем да сглобим няколко местообитания, за да направим нещо по-голямо. Може да създадем изкуствена гравитации. Може би първите колонии ще бъдат космически болници", твърди Джефри Манбър.

Целия разговор вижте във видеото тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 4 години
само едно е сигура на 100%, а то е че *** може да излезе от човек ... вие двамата (всъщност един) сте жив пример за това !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
ing5rov
преди 4 години
поредната порция алабализми за приспиване на дебилизирания консуматор ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 5
miccaelis
преди 4 години
мдааа и после и на техните поколения ше обясняят как човека е произлязъл от майmуната и динозаврите с глобалното затопляне и всички тъпотии които са се избълвали до са ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още