Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Ще потисне ли намаляващото население растежа?

То би означавало все по-малко хора, посветени на научните изследвания и по този начин все по-бавен напредък

0
 
2
 
9
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Никой не знае в кои ръце е света. В ръцете на банкери, на капиталисти, на супер влиятелни политици или на технологични лидери като Амазон, Гугъл, Фейсбук, Майкрософт, Епъл или пък на тотални дикактори като Си и Путин. Абсолютно безмислена тема, защото просто няма как да знаем или да стигнем до истината.

Друго нещо - класическите икономисти от миналото не са искали да предвиждат какво ще се случи през еди коя си година. Те са разписвали различни сценарии. След това са описвали при кой сценарии какво би се случило - как би повлияло на икономиката и по какъв начин.

И така, при всички сценарии и при всички икономически светила през годините, нито един не е успял да се представи технологичния напредък и какъв точно ще бъде света през 2000 или през 2020 година. Така, че всички тези сценарии са само едни отлични икономически трудове, но не много потребни съотнесени към днешните дадености и реалности.
1
 
3
 
8
khao до: Бидонойл
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Това, което показва историята е, че революциите не променят нищо.
---
Айдеее бе! това в коя исторя, щото в човешката не е така !
1
 
3
 
7
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Не се тревожете за проблеми които докато дойде време да се случат ще са се трансформирали толкова много, че няма да имат нищо общо с плануваните. В статията се говори за 2050 година, никой не знае как ще се отрази изкуствения интелект и роботизацията в икономиката. Няма смисъл сега да се чудим как ще запълваме работни места след 30 години като дотогава проблема може да няма нужда от работни места които да биват запълвани на първо време.
2
 
4
 
6
Боян до: Бидонойл
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Да ти поразясня само, защото ти предвиждам следващия *** въпрос, последната революция където властта минава от Капиталистите към банкерите е Втората световна война, просто преди нея, капиталистите се провалят и света потъва в криза която води до тази трансформация и господството на долара и ФЕД.
1
 
6
 
5
Боян до: Бидонойл
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Понеже си тотално некомпетентен, това което променят революциите е кой контролира развитието на света. Предпоследния пример е че на върха на пирамидата са били монарсите, в Европа кажи речи всички са били роднини, та властта преминава от техните ръце в ръцете на капиталистите, а за твое голямо учудване вече не сме в ерата на капиталистите, те също са изритани от властта (бавно и сигурно в последните 80 години) сега сме в ерата на банкерите, те държат реално всичко, защото сега ако не се печатат пари бизнеса ще потъне. Така че всичко се променя, вече банкерите се виждат в безизходица и сме на ръба на нова трансформация, но кой ще вземе властта и как ще сме свидетели скоро.
4
 
4
 
4
Бидонойл до: Боян
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Това, което показва историята е, че революциите не променят нищо. Хората живеят по-добре благодарение на развитието на науката и технологиите. А "разсипването" на планетата е поредната апокалиптична прогноза, която няма да се сбъдне.
1
 
6
 
3
Боян до: Бидонойл
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Първо аз коментирам статията, относно капитализма не съм му противник, но досега в човешката история няма нищо вечно, вече дали сам ще се саморазруши или ще го реформират ще видим, но историята ясно показва че строевете се сменят само и единствено с революция. Неоспорим факт е че хората живеят все по-добре в последните 80 години, но всичко това беше за сметка на разсипване на планетата, вече човека се е наместил навсякъде и природата започва да се променя с ускоряващо се темпо, да не се случи така че капитализма който разсипа планетата да бъде унищожен от самата планета ?
10
 
3
 
2
Бидонойл до: Боян
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Не се безпокой за капитализма, той отдавна е доказал, че може да се адаптира към всякакви условия. Затова и апокалиптичните прогнози никога не се сбъдват. Малтус не беше прав, лудитите, които смятаха, че промишлената революция ще остави хората без работа също сгрешиха, а и теорията на Кейнс вече е отхвърлена. Като изключим някои относително кратки периоди на спад, с годините животът на хората се подобрява.
1
 
11
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Просто капитализма се нуждае всичко да се увеличава, лошото е че нямаме няколко други планети които да разсипем. За капитала не е важно как живеят плебеите, важното е парите да се увеличават да си печатаме парите завинаги безконтролно. Видиш ли хората след 70-80 години ще започнат да намаляват и след 300 години ще са се стопили до само 5 милярда как ще намериш и 100 свестни учена сред толкова малко хора.