IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Христов: Трябват ни концесионери – държавата не е добър стопанин

Не може водоизточници за питейна вода да се ползват за индустриални цели, посочи лидерът на СДС

10:45 | 16.01.20 г. 22
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Очевидно е, че държавата не е добър стопанин и може би стъпка по стъпка трябва да вървим към концесионери. Не трябва да се допуска водоизточници за питейна вода да се ползват за индустриални цели. Това посочи по Bulgaria ON AIR лидерът на СДС Румен Христов. Той коментира начините за справяне с водната криза, която коства поста на вече бившия екоминистър Нено Димов.

Проблемът с водната криза не е проблем пред България, който започва от вчера. 1993-1994 г. имаше криза в София, язовир Искър беше почти изпразнен. Въпросът не се реши само с допълнителното пълнене на язовира, защото после се появи частен концесионер. Големите промшлени обекти в България, разбира се, не трябва да спират, но трябва да се потърсят алтернативни източници. Това е проблем, който ще ескалира в годините", предупреди той.

Вчера парламентът избра Емил Димитров - Ревизоро за наследник на арестувания Нено Димов и му постави няколко задачи: да се справи с водната криза, безконтролното извозване на отпадъци и мръсния въздух.

Запитан за вината на Нено Димов, лидерът на СДС заяви, че „да си министър е много рисковано начинение”.

Той е на мнение, че това е прецедент, защото в новата история досега няма арестуван министър.

Понякога министърът не може само да подпише документите, които са се натрупали за един ден, камо ли да ги изчете. За да няма тези неприятни ситуации, трябва да имаме качествена администрация. Всички по веригата носят някаква вина. Министърът разчита на тези под него, но подписът на министъра прави документа – документ, смята Румен Христов.

Лидерът на СДС очаква правителството да изкара своя мандат и да няма предсрочни парламентарни избори.
По думите му премиерът Бойко Борисов е показал, че се разделя лесно с тези, които са в основите на кризите в държавата.прогнозира , че

Нямаме сключено споразумение за провеждане на парламентарни избори заедно с ГЕРБ. Възможна е тази формула, тя показа, че е успешна. Въпрос е на напасване на програми. Винаги по-големият доминира, но не мога да кажа, че сме били превзети", категоричен е Румен Христов.

Вижте целия разговор във видео материала на Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

12
rate up comment 1 rate down comment 4
Hahoto
преди 4 години
няма пяна, просто викам малко огледално да пообщуваме с теб. Какви опити за обида.какво говориш... Не ща да те обиждам! Тебе от както са те изцвъкали все обиден си ходиш. Айшето с акнето, много се смяла на Борята Джонсън, след като три дни и три нощи го търсила. Добре вика, че му е голям и вълнист езика като на *** лама!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 1
khao
преди 4 години
хахаха, много пяна бе мой, толкова ли тежко ти бръкнах отзад тия дни, че започна с тия нефелни опити за обида ?ама не и вервай на тая, тя лъже, ела сам да го помиришеш :) и сам да прецениш на кво има вкус. Аз му викам Борис Джонсън, но за теб ще го прекръстя на Васил!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 8
Hahoto
преди 4 години
Сам ли ще се биеш бе кухий, Айшето с акнето каза че си църен като кюбето, с което се топли. Вика "Тоз кухия са прай на гоем българин, ама си мириши чисто като наш маанго!" Ей, кухий , Банго Васил здраве да ти дава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 1
data
преди 4 години
"Кадры решают все!" - И.В.Сталин в 1935 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 11 rate down comment 0
tnm
преди 4 години
Според мен, ако се придържаме към фактите, държавата е собственик, а не стопанин. Просто делегира правата за управление на ресурсите си на неподходящите хора, като в последствие "забравя" да упражни необходимия контрол.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 0
khao
преди 4 години
не искаме, тогава няма да може да си биием нееегрите! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 4
Бидонойл
преди 4 години
Смърт за частниците! Искаме комунизъм!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 1
deaf
преди 4 години
Какъв е смисълът от концесии когато собственик на държавата е комуниста Борисов?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 2
melon
преди 4 години
"Очевидно е, че държавата не е добър стопанин"...Логичният въпрос, който следва е: -Защо ни е тогава държавата?Или още по-правилен въпрос: -Това, в което живеем държава ли е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 1
khao
преди 4 години
естестените монополи и като цяло нещата от първа необходимост трябва да си останат държавни ... може да има по някой под изпълнител, но само до там!А като не можете Румене, що се бутата във власта ! ае бегай
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още