IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безос атакува отричащите климатичните промени

Той твърди, че работи с други бизнес лидери по политики, свързани с измененията в климата

17:15 | 16.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

През 2020 г. отричането на климатичните промени е опасно и неприемливо, твърди милирдерът и основател на Amazon Джеф Безос, пише CNBC.

По време на събитието Smbhav Summit за малки и средни предприятия в Ню Делхи, Индия, Безос определи климатичните промени като проблем и предупреди, че Земята е планета, която има своите ограничения.

„Ако погледнете с 10 или 20 години назад, имаше хора, които просто не признаваха, че климатичните промени са реалност“, коментира той. „Днес никой, който не признава климатичните изменения, че хората влияят на тази планета по значителен и много опасен начин, тези хора, са неразумни“.

„Това е голям проблем и ще иска общи усилия по целия свят, ако искаме да постигнем напредък по него“, допълва още той.

Миналата година Amazon даде „климатично обещание“, което да помогне за постигането на целите от Парижкото споразумение, сключено 10 години по-рано. Amazon обеща да започне да работи изцяло с електричество от възобновяеми източници до 2030 г.

Други климатични инициативи, с които се ангажира технологичният гигант, включват спирането на използване на пластмаса в Индия до юни и придобиването на 100 хил. електромобила за доставки.

Климатичното обещание на Amazon беше обявено, след като през април повече от 4500 служители призоваха компанията да предприеме агресивни действия за борба с климатичните промени.

„Когато голяма компания като Amazon със 700 хил. служители и голям глобален отпечатък направи нещо като климатично обещание, това може да има ефект“, коментира Безос. „Защото не става дума само за Amazon, а за веригата ни за доставки. За да изпълним нашето обещание, те трябва също да го сторят“.

Безос твърди, че използва връзките си, за да работи с главни изпълнителни директори по целия свят по създаването на политики, свързани с климатичните промени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още