Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Ще намери ли по-широко приложение карбонът

Материалът с широк потенциал, с висока добавена стойност и естетика, посочи Александър Попов, съосновател на “Карбон Тъч”

   1| 2    
3
 
8
 
11
Стоян Петров до: Mavi Goz
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Забрави черния хайвер и яхтата. Хихихихи......и любимия си вибрррррррратор от графен............Хихихихи...........голодранец..........хихихихи.....
5
 
5
 
10
Mavi Goz до: Стоян Петров
преди 6 месеца
“PS А на деменция не си прав да обиждаш. Възможно е това да ни чака и нас.”

Вас ви чакат съвсем други неща - далече от ски, тенис, лодки и прочее карбоноемки красти, които практикувам... така че - споко - пишете тука на воля да ви олеква... ;) :lol:
4
 
6
 
9
Mavi Goz до: khao
преди 6 месеца
Те и самолети не се правят - правят се детайли за самолети, космически апарати, плавателни средства и автомобили.
Всички върхови технологии при материалите, в т. ч. и въглеродните композити, първо отиват във военната аерокосмическа, морска и наземна индустрия, а едва след това в гражданската, като там първо отиват при скъпите елитни занимания, като спорт и хобита. Въглеродните композити първо нахлуха при състезателните автомобили, лодки, велосипеди, ски и щеки, тенисракети, въдици и пр...
Технологията с употреба на графен (графин) при тенис ракетите е факт:

https://link.springer.com/article/10.1007/s10853-015-9705-6

При ракетите на Head началото бе през 2013 г. Ето хронология на влаганите технологии при един от многото модели ракети на компанията:

https://www.merchantoftennis.com/blogs/racquets/a-brief-history-of-the-head-prestige

И аз предлагам да не се изхвърляте, не ли да се напъвате, щот често се нааквате - ей така, от мерак да ме уапете по ... гъзо... и отпред... ;)
4
 
5
 
8
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Аз щях да му обясня, че графена е толкова скъп, че е безумие да се прави ракета за тенис. Понеже е възможно да се прави покритие от него, а не съм сигурен че някой като изгъзица не е решил да го стори и да напише графен, се въздържах. Фактически графена е известен от 15-сетина години, а нобелова награда през 2010 година взеха двама руснаци, работещи в Европа за метод за неговото израстване. Най запомнящ момент от цялата история за мен обаче е този, когато руски журналисти посъветваха лауреатите да се върнат в Русия за да продължат работата си. Тогава едият(Новоселов) ги запита: " Вие луди ли сте? Неща които в Русия се случват за 10 години, във Великобритания стават за 6(шест) месеца."

PS А на деменция не си прав да обиждаш. Възможно е това да ни чака и нас.
6
 
2
 
7
khao до: Mavi Goz
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
не са 10, по скоро 8 от както спечелиха нобелова награда за него ... не се прави на остроумен, щото не си, като материал е нов и още потенциала му е голям и незивестен !
По скоро си имал графитена, но деменцията ти го е превърнала на графенена!
3
 
3
 
6
khao до: Mavi Goz
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
да не се изхвърляме ... космически кораби не се правят от "карбон" !
2
 
5
 
5
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Човека намерил начин да прави реклама на карбоновите си изделия, вие му обяснявате за графена. Вярно, не са ви уведомили че е платен репортаж, ама и вие съобразявайте.
4
 
4
 
4
Mavi Goz до: Mavi Goz
преди 6 месеца
А за “новия” графен, дет само бил чувал младежът - нов, нов, колко да е нов - Хед преди 10 години направиха и пуснаха ракетите си за тенис от графен...
3
 
7
 
3
Mavi Goz до: darcas1981
преди 6 месеца
Хаха... Къв махленски бре колега, И махленският електродърводелец бай Иван Теслата вече говори не за карбон, а за въглеродни композити...
А екипът на Bloomberg TV Bulgaria са си довели страхотен гуру по имплементация на “карбона” - накити, аксесоари, джувки и мантрафулки... :lol: До там е стигнало момчето, до там и екипът на блумнезнамквоси. Откъде да знаят хорицата, че ората праат самолети космически кораби от същото и изобщо не го пипат с ръце... :lol:
1
 
3
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
за момент си помислих че статията ще е за Графена, но неграмотно написана .... а то остана само неграмотно написана.