Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

За повечето хора капитализмът носи повече вреди, отколкото блага

Анкетата е проведена сред над 34 000 души в 28 държави, от западните либерални демокрации като САЩ и Франция до тези, базирани на различен модел като Китай и Русия

   1| 2| 3    
2
 
1
 
22
Solar Power до: Dr. Vatnikov
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Така е ватников но в България трудно ще се случи ....
0
 
1
 
21
Solar Power до: Боян
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Няма ... то и поредния супто закон в БГ е точно срещу малкия бизнес ....
1
 
3
 
20
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
малко обща статия... за кой капитализъм говорим, за последните 100 години се появиха няколко разновидности на капитализма по света.
Ако говорим за оня дивия, да вреден е за 95% от хората, ама от тогава капитализма се социализира малко...
та незнам как автора вади генерален извод от един доста общ и широк въпрос!
6
 
6
 
19
Dr. Vatnikov до: Боян
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Боянчо, доста ниска топка си, не заслужаваш да ти отделям повече време. Всичко хубаво!
6
 
5
 
18
Боян до: Dr. Vatnikov
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
А за биткойните и тем подобни валути човек ако знаеш поне 1% от истината за тях щеше да схванеш колко си заблудена оффца.
5
 
6
 
17
Боян до: Dr. Vatnikov
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Значи когато ми дадеш пример за някой разраснала се компания която не са я глътнали, тогава ми говори, засега само някакви си стартъпчета, ако ми прочетеш малко по-бавно какво съм написал ще го схванеш, ама бавничко. Отделно Елън Мъск какво ми говориш за тоя фантазьор, дето е натрошил толкова много пари на евреите, че мозъка ти не може да побере толкова цифри, там се наливат от евреите колосални суми само и само САЩ на имат някакъв играч на автомобилната сцена и повярвай ми няма да успее да постигне нищо, ще си останат с няколко трилиона долара назад, защото "теслата" ще си остане все така губеща компания завинаги.
5
 
13
 
16
преди 8 месеца
Капитализмът в сравнение с какво?
Ако няма алтернатива, няма и избор.
Долнопробна пропаганда.
14
 
11
 
15
Dr. Vatnikov до: Боян
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Ох, горкия, намятал една купчина твърдения без покритие. Ее, за разлика от теб, веднага ще дам примери. Е момента стартъпи, като Револют и подобни, започнали от 0, променят драстично "банкирането". Други стартъпи, като блокчейн технологията и койните, също. Нямало конкуренция, хаха! Прочети книгата за Елън Мъск и после пак кажи същото! Конкуренция има и то огромна, затова и големите гледат да изкупуват малките докато не да се развили дотам, че да стане обратното. А това са частни компании, не държавни. И изобщо не слагай Хуавей тук, защото при нея казусът е ствсем различен, че те просто шпионират за китайското правителство, още 2 големи фирми произвеждат 5 джи екуипмънт. Монополите ги убиват новите технологии, драги ми "балък", както се изрази, това е. А новите технологии и прогресът идват в благодарение на капитализма.
12
 
21
 
14
Боян до: Dr. Vatnikov
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Доста си заблуден да ти кажа, виж капитализма съществува само за обикновените неща, като храна, мебели, домакински уреди и т.н. не случайно и Китай успя да пробие там, но за нещата като банкиране, застраховане, софтуер, сложни машини т.н. неща с висока добавена стойност няма никаква конкуренция и никакъв капитализъм, защото при първите неща никой не се интересува от тях понеже такива бизнеси съществуват само ако си спукаш задника от работа и си достатъчно умен да го управляваш добре. Но там където са монополите никой не може да стъпи, ако изкараш някой добра идея и я развиеш в бизнес (говоря за глобално ниво) идват и ти прибират бизнеса по един или друг начин, ето нагледен пример Huawei, от събитията при тази фирма може да разбереш как работи света, примерите като този са стотици. Не се притеснявай те 95 % от хората са балъци като тебе, че видиш ли има пазарна икономика.
8
 
8
 
13
Dr. Vatnikov до: data
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
В твърденията ти липсват факти и логика. Нито пък има история на събитията. Експанзията на хипермаркетите започна доста отдавна. Цялото твърдение в случая ти е на принципа "на мене ми се струва". Не ставай като оня *** с турския ник, дето бил чувал нещо на опашката за наливно олио, нивото ти е доста по-високо.