IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият Corvette за 2020 г. е продаден на благотворителен търг за 3 млн. долара

Продажбата е осъществена по време на благотворително събитие в Аризона, на което по традиция се предлагат първите издания на нови автомобили

23:45 | 20.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Getty</em></p>

Източник: Getty

Първият произведен за годината модел на Corvette беше продадена на търг в събота вечер за 3 млн.долара, съобщава CNN. Преработеният модел е първият Corvette с мотор, монтиран зад седалките, а не отпред под капака.
 
Колата е дарена от General Motors (GM), а всички приходи от търга са отишли за благотворителност. Автомобилът е продаден на аукцион по време на Barrett-Jackson's Scottsdale - годишно събитие в Аризона, на което по традиция се предлагат първите издания на нови автомобили за благотворителност.
 
Благотворителните търгове като този често водят до високи приходи от продажби. Дори е известно, че участниците в аукциона надминават себе си, за да направят дарението си по-щедро. Крайната продажна цена не отразява непременно присъщата пазарна стойност на автомобила.
 
На същото благотворително събитие кабриолет Lexus LC 500 беше продаден за 2 млн. долара, а по време на миналогодишния търг първата нова Toyota Supra беше продадена за 2,1 млн.долара.
 
Изпълнителният директор на General Motors Мери Бара също присъстваше на събитието и представи продажбата на Corvette. Приходите от нея в размер на 3 млн. долара са предназначени за Detroit Children's Fund - нестопанска организация, която подкрепя училищата в Детройт.
 
Печелившият кандидат беше собственикът на екипа на NASCAR Рик Хендрик. Миналата година Хендрик плати 2,5 млн. долара за Ford GT Heritage Edition от 2019 г.
 
Новият Corvette наскоро беше обявен за автомобил на годината в Северна Америка от жури от автомобилни журналисти. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още