IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният прокурор разпореди специален надзор за разследванията за внос на отпадъци

При необходимост съдебните власти в Италия ще окажат съдействие на българското разследване

13:40 | 21.01.20 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	На пристанищата във Варна и в Бургас продължават разследванията на незаконно внесен боклук от Италия.&nbsp;<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

На пристанищата във Варна и в Бургас продължават разследванията на незаконно внесен боклук от Италия. Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново вземане на специален надзор на образуваните досъдебни производства за престъпления, свързани с управлението на отпадъци не по установения ред и пренасянето им през границите на страната съгласно изискванията на Закона за управление на отпадъците и Закона за околната среда и водите. Това се съобщава на сайта на държавното обвинение.

Главният прокурор е указал на административните ръководители на апелативните прокуратури да вземат на специален надзор и всички досъдебни производства образувани по данни на МВР и ДАНС, събрани в хода на извършваната от тях съвместна проверка.

На 6 януари т.г. по разпореждане на главния прокурор бе възложено на Министерството на вътрешните работи и на Държавна агенция „Национална сигурност“ съвместна проверка за спазване изискванията на Закона за управление на отпадъците и Закона за околната среда и водите.

При необходимост съдебните власти в Италия ще окажат съдействие на българското разследване, допълват от държавното обвинение.

Вчера стана ясно, че в проверените контейнери, складирани на пристанища в Бургас и Варна, няма токсични и радиоактивни отпадъци, информира bTV. Вносителят на пратката от Италия обаче още е в неизвестност и прокуратурата се зае да го издирва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Ruddy
преди 4 години
КОЙ е издал разрешително или лиценз за подобна лудост,след като в цялата държава се търкалят *** по всички извънградски пътища?Що за *** трябва да си?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още