IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговските притеснения спряха ралито на Wall Street*

Акциите на Goldman Sachs и J. P. Morgan Chase са сред най-лошо представящите се в Dow

18:01 | 21.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват първата сесия за тази седмица на червена територия, тъй като подновените тревоги около търговските отношения между Вашингтон и Пекин и вирусната епидемия в Китай спряха ралито на акциите, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава със 102 пункта, или 0,35%, до ниво от 29 244,29 пункта. Широкият измерител S&P 500 отчита понижение от 11 пункта, или 0,34%, до ниво от 3318,30 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира спад от 0,23%, или 21 пункта, до ниво от 9367,67 пункта.

Акциите на Goldman Sachs и J. P. Morgan Chase са сред най-лошо представящите се в Dow, след като поевтиняха с по 0,6%.

Индексът Dow отчита първия си спад за последните шест сесии, докато бенчмарковете S&P 500 и Nasdaq прекратяват тридневната си печеливша серия. Борсите в САЩ бяха затворени в понеделник за Деня на Мартин Лутър Кинг.

Оптимизмът на инвеститорите обаче беше попарен във вторник от коментарите на финансовия министър на САЩ Стивън Манучин пред ​​Wall Street Journal, че осъществяването на търговската сделка от втора фаза на преговорите между Китай и САЩ може да не премахне всички съществуващи мита.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп също каза пред ежедневника, че е „абсолютно сериозен“ относно налагането на мита върху вноса на европейски автомобили, ако търговската сделка с региона не може да бъде постигната.

Трейдърите изразиха притеснения и поради разрастването на епидемията от коронавирус в Китай. Късно в понеделник китайските власти оповестиха, че вирусът е заразен, като до момента са потвърдени 200 случая на заразени лица и четирима починали.

Междувременно от Международният валутен фонд (МВФ) понижиха прогнозата си за ръста на световната икономика в понеделник от 3,4% на 3,3% за 2020 г. Очаква се американската икономика да нарасне с 2% през тази година. В сравнение с прогнозата от октомври 2019 г. това е понижение на окачванията с 0,1 процентни пункта.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита спад до съответно 1,776% и 2,235%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 97,52 пункта.

Еврото се разменя с ръст от 0,04% на ниво от 1,1098 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 46 цента до 64,74 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI  отчитат понижение от 12 цента до ниво от 58,42 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,30% до ниво от 1555,80 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:26 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още