Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Търговските победи на Тръмп са пирови

В търсене на лесни печалби САЩ проиграват най-добрите си карти - справедливостта и върховенството на закона

1
 
3
 
4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
През 50-те години на миналия век САЩ произвеждаха над 65% от промишлената продукция на планетата. Сега далеч не е така и резултатът е спечелването на изборите от Тръмп през 2016 година.Именно това е причината да се търсят неикономически фактори за да се запази американската световна хегемония, както и да се върнат отново в Северна Америка американските индустриални предприятия , които с оглед на евтината работна сила се насочиха към китай , Индия и въобще страните от третия свят. Това е и реалната причина за истинската гражданска студена война в американското общество на която сме свидетели.Вероятно в крайна сметка икономическите фактори ще си кажат тежката дума , която ще определи и крайния победител , ако не проблемът както до сега в човешката история ще се реши чрез военна победа!
1
 
17
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Справедливост и върховенство на закона са две различни неща. Често пъти те НЕ съвпадат.
7
 
5
 
2
zelka007 до: Императорът
преди 4 месеца
малиии ... импе е са се зачетох , вовата е броил $1млрд. за jascon 18 - по новому "академик черски" ... предвидлив е вовата , още '16 е знаел , че ще го спъват за сп-2 ... :)))
10
 
19
 
1
преди 4 месеца
Поредната безмислена статия. Нито дума за единственото сякаш неправомерно действие на САЩ (и то по инициатива на Сенатът, не на Доналд, който бе принуден да го приеме по политически причини) - бруталната намеса в чужди търговски взаимоотношения - санкциите срещу строителят на СП 2 - действие което противоречи на международното право.

Вместо това две страници за протекционистическата политика на Доналд - действие, което се е доказало не от вчера като укрепващо националната икономика, макар и с цената на първоначални затруднения и загуби.

Ама то въпросът е - както винаги: да се плюе по Доналдът - без значение дали с основание или без.