IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon призова съда да спре временно сделката на Microsoft с Пентагона

Според компанията на Джеф Безос първо трябва да бъде решен въпросът с оспорването на валидността на избора

10:50 | 23.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Dhiraj Singh/Bloomberg</em></p>

Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg

Amazon.com призова съда временно да блокира Microsoft да работи по договора за 10 млрд. долара за предоставяне на облачни услуги на Пентагона, докато случаят по оспорването на валидността му не бъде решен, пише Bloomberg.

Облачното звено на компанията Amazon Web Services направи изявление в сряда вечерта, в което посочва, че е „обичайна практика“ да се спира работата по договора, докато се разглежда жалбата. Освен това допълни, че е „важно многобройните грешки в оценката и крещящата политическа намеса“, която е повлияла на решението за JEDI, да бъдат разгледани.

Amazon заведе делото си през ноември, тъй като смята, че президентът на Съединените щати Доналд Тръмп смята главния изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос за свой „политически враг“.

Президентът отдавна критикува Безос за всичко – от цените за доставките, които компанията му плаща на Пощенските служби в САЩ до публикациите на медията, която Безос притежава, или както я нарича Тръмп - „Amazom Washington Post”.

През октомври Министерството на отбраната реши, че Microsoft заслужава да получи договора за модернизиране на компютърната инфраструктура на Пентагона. Делото иска да забрани на министерството да продължи с изпълнението на сделката без нова оценка на целия процес по оценяване. От Пентагона не са отговорили веднага на запитването за коментар по новото развитие на случая.

Amazon беше смятана за фаворит за получаването на скъпия договор, тъй като и преди е печелила подобна сделка с американските власти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още