Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Могат ли мерките на държавата да стимулират българите да се върнат от чужбина?

Над 60% от младите българи, учещи в чужбина, имат желание да се върнат в България, сочи проучване на социалното министерство

0
 
0
 
4
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Те са заминали, защото търсят по-добри условия изобщо, по-добра среда като цяло, а не просто пари. Понеже са образовани, инициативни, работещи, можещи те са хората, които би трябвало да изкарват парите, а не да са ползватели на социални услуги. И защо тези, които сме останали и се борим здраво да трябва да поемаме разходите им? Техен е изборът да заминат, те са свободни хора. Дава ли си сметка безумецът, който го е измислил това, че българите в България ще намразят българите, които се връщат, защото е тотално несправедливо да им се плаща за това. Точно тези хора би трябвало да изкарват най-много, а не да консумират, това което ние сме изкарали. И кой пък е казал, че като си завършил в Англия например, се по-качествен от този, който се справя тук. Откъде-накъде! И заплатата е за извършен труд, за принос, а не защото имаш черни очи.
1
 
7
 
3
преди 6 месеца
те имат желание ама не се връщат и аз иам ама и аз не се връщам, познавам много дет се върнаха в Българията пседяха и аре обратно навънка що ? остаам ви го за домашно ....
2
 
8
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Мерките са такива че тия дето останахме да съжалим че не напуснахме на времето ... въпреки че всичките политики на Тиквата са такива!
Аз като учих в софия, що никой не ми даде апартамент под наем за сметка на общината ?
И като теглим чертата с моите пари от данъците, ще се плаща наема на някой учил в чужбина и който после ще ми земе работата щото Меи-то се води вече пропаднал университет и всеки средняшки Западен ще натежи при подбора! ... или Тиквата наказва тия дето сме стояли тук и сме теглили каиша!
5
 
10
 
1
преди 6 месеца
Могат ли мерките на държавата да стимулират българите да се върнат от чужбина?

Защо да се връщат от метрополията в колонията?
Това е въпросът, който си задават, макар и никой така да не го формулира или осъзнава.