IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манучин: Грета първо да завърши икономика и тогава да ни поучава

Тя ли е главният икономист, попита иронично американският финансов министър

13:11 | 23.01.20 г. 15
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Точно когато спорът в Швейцарските Алпи между президента Доналд Тръмп и активистката Грета Тунбепг изглежда затихна, американският финансов министър Стивън Манучин пристъпи напред с нова атака, съобщава Bloomberg.

Попитан по време на пресконференция за призива на Тунберг за оттегляне на инвестиции от изкопаемите горива, Манучин заяви: „Тя ли е главният икономист?... След като изучи икономика в колежа, може да се върне и да ни обяснява“.

Хапливата забележка на министъра става факт два дни, след като Тръмп и Тунберг размениха задочно нападки в рамките на Световния икономически форум в Давос. След като президентът заяви, че САЩ са ангажирани с присъединяването към инициатива за засаждане на дървета, активистката посочи, че опазването на климата не се изразява само в това.

Въпреки това, преди да потегли към Давос, Тръмп подаде „маслинова клонка“ на младата активистка като заяви, че би искал да присъства на нейно изказване.

Коментирайки политиката на американската администрация за климата, Манучин заяви, че позицията на Вашингтон е била разбрана погрешно.

„Наистина има неправилно тълкуване на американската политика. Нека бъда ясен: президентът Тръмп вярва изцяло в чистия въздух, чистата вода и чистата околна среда“, посочи министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 32 rate down comment 13
penman
преди 4 години
Злобно, малоумно и грозновато създание, и куп ***, които я харесват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 27
Бидонойл
преди 4 години
Повечето от коментарите в сайта са дори под нейното ниво, но това изобщо не пречи на авторите им да се считат за основатели на собствени икономически школи. Грамотността днес не е на мода.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 10
miccaelis
преди 4 години
и жааас една в мутрата на зелените талибани от бамбъшка майстора .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 18
khao
преди 4 години
еми като гледам как и падате на акъла и кви неща правите, а уж сте умни и образовани хора ... да ти кажа няма да и е трудно да те смени и да има подобен успех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 40
Mohave __
преди 4 години
"Тя ли е главният икономист?" Колко пъти съм повтарял , че не трябва да я дразнят . У нея има повече акъл отколкото у половината икономисти от ЕЦБ взети заедно .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още