IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът принуди Huawei да отмени конференцията си

Събитието за програмисти ще се проведе по-късно от предвиденото

14:45 | 24.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Компанията взема мерки, въпреки че Шънджън е сравнително далече от Ухан<em>. Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Компанията взема мерки, въпреки че Шънджън е сравнително далече от Ухан. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Докато Китай продължава да се бори с разпространението на смъртоносния коронавирус, технологичният гигант Huawei беше принуден да отложи предстоящата си конференция, пише Mashable.

Конференцията за разработчици HDC.Cloud трябваше да се проведе в Шънджън, Китай, на 11 и 12 февруари, но китайските власти продължават да налагат карантина и ограничения на пътуванията, за да овладеят разпространението на коронавируса. Именно това е накарало Huawei да отложи събитието за 27 и 28 март.

По последни данни от Ройтерс 25 души са починали след заразяване с вируса, а над 800 души в света са заразени. Въпреки че се смята, че в центъра на разпространението стои китайския град Ухан, коронавирусът успя да достигне и до други страни, включително Съединените щати и Япония.

Новините от Huawei бяха обявени след определяната като „безпрецедентна“ карантина, наложена от китайските власти в Ухан и съседните градове, където живеят близо 25 млн. души. Освен това всеки, който пътува от Ухан до САЩ, се насочва към пет летища – Атланта, Чикаго, Лос Анджелис, Ню Йорк и Сан Франциско, за скрининг.

Въпреки че Шънджън, където ще се състои конференцията на Huawei, е сравнително далеч от Ухан, компанията е решила да отложи временно събитието си. Всичко това отразява и големите усилия на китайското правителство да се опита да спрe разпространението на вируса.

Бързата реакция на страната беше приветствана от други държави, въпреки че се твърди, че в магазините в Ухан рафтовете са празни, а правителството не споделя ключова информация с населението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още