IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Л. Шулева: На по-слабо развитите икономики е трудно да задържат младите хора

Работодателите да преценят дали да дават по два дни допълнителен годишен отпуск на непушачите, тъй като този стимул ще е за тяхна сметка, посочи бившият вицепремиер

11:43 | 24.01.20 г. 4
Л. Шулева: На по-слабо развитите икономики е трудно да задържат младите хора

„На фона на широко отворените европейски врати и свободното движение на хора е доста трудно на по-слабо развитите икономики да задържат младите хора“, смята Шулева.

Според нея предвиденото заплащане на детегледачка в рамките на четири месеца за младите, върнали се от чужбина, не дискриминира родителите в България, тъй като подобна програма действа и за тях.

Бившият вицепремиер посочи, че от идеята за създаване на детски кътове в някои компании, които имат желание да ги направят, ще могат да се възползват и родителите в България.

„Държавата все пак търси баланс“, смята Шулева.

По отношение на отпуснатата сума на завърналите се семейства за наем през първата година, тя е на мнение, че това би помогнало значително на младите хора, които в повечето случаи нямат собствено жилище.

Бившият вицепремиер коментира и предложението на ВМРО непушачите да получат по два дни допълнителен годишен отпуск. По думите ѝ това до голяма степен зависи от работодателите, тъй като този стимул ще е за тяхна сметка.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 7 rate down comment 1
khao
преди 4 години
управляващите трябва да намерят начин дългосрочно да ги обвържат със собственост---те това правят ... земи 30 годишен кредит в тая балонизиран пазар, без правото на личен фалит! И щеш, нещеш нема мърдане! Ще чукаш камъни до гроб!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 1
khao
преди 4 години
добре де, че имитирате работа е ясно .... ама поне в следващто "проучване" питайте най накрая хората защо емигрират! ... няма да е лошо първо да разберете причината за тая емиграция и чак тогава да мъдрите решение ....Вие сте ги питали дали мислят някога да се върнат ... да ще се върнат, като се пенсионират, да си харчат пенсията тук!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 4
Бидонойл
преди 4 години
Ако искат младите да останат в България, управляващите трябва да намерят начин дългосрочно да ги обвържат със собственост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 0
Solar Power
преди 4 години
Глупави закони е равно на слаба икономика. Поредния произвол е суптото ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още