IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От „Атака“ ще решат дали ще подкрепят вота на недоверие в последния момент

В парламента днес се състояха дебати по вота, а гласуването щe е на 29 януари

14:02 | 24.01.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Гласуването по вота на недоверие ще се проведе на 29 януари. Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след приключване на разискванията по него, предава Агенция „Фокус“. С това се спазват разпоредбите на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, а именно гласуването на проекта за решение да се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията.

Парламентът обсъди днес внесения от БСП вот на недоверие към правителството заради политиката в сектор „Околна среда и води“, за които левицата има предварителна подкрепа само от ДПС

Дебатите по вота на недоверие продължиха близо 4 часа, а на заседанието присъстваха министри от кабинета „Борисов“ 3.

Мотивите на БСП бяха представени от лидера на партията Корнелия Нинова. Тя обяви от парламентарната трибуна, че досега правителството е било вредно, а сега е риск за България. Според нея всяка промяна към по-добро минава първо през оставката му.

Според депутатa от ГЕРБ Георги Марков "БСП иска пир по време на чума". Той заяви, че управляващите няма да го позволят и попита защо не се борят с бедствието, а с правителството. 

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че от Движението са убедени във вредата, която управляващото мнозинство нанася на демокрацията и живота и здравето на всички български граждани.

Депутатите от „Атака“ ще решат дали да подкрепят вота на недоверие към правителството по време на гласуването, обяви Павел Шопов, цитиран от bTV. От „Атака“ изненадващо нападнаха БСП, че не са ги поканили на консултациите за вота. Хората на Волен Сидеров поискаха от социалистите отговори на няколко въпроса, за да решат дали да подкрепят вота. Сред тях са: ще се увеличи ли размерът на пенсиите например и ще се признае ли турското робство за геноцид.

Това е четвъртият вот на недоверие, който социалистите внасят в рамките на 44-я парламент. Предишните три бяха на тема „Сигурност“, „Корупция“ и „Здравеопазване“. Очаква се вотът на недоверие да бъде гласуван в сряда. За да бъде успешен, са необходими гласовете на 121 народни представители. Заедно БСП и ДПС имат общо 104-ма депутати.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още