IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диктатор ли е Доналд Тръмп?

Конгресмените от Демократическата партия представиха доказателствата си в Сената в процеса на импийчмънт срещу американския президент.

18:38 | 25.01.20 г. 12
<p>
	Американският президент Доналд Тръмп. <em>Снимка:&nbsp;Yuri Gripas/Abaca/Bloomberg</em></p>

Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Yuri Gripas/Abaca/Bloomberg

В процеса по импийчмънт срещу американския президент Доналд Тръмп демократите приключиха с изложенията на своите  доказателства в Сената, пише германското издание Die Zeit, цитирано от Bloomberg TV Bulgaria.

Конгресмените от Демократическата партия представиха доказателствата си в Сената в процеса на импийчмънт срещу американския президент Доналд Тръмп. Те продължиха да представят обвиненията в украинската афера срещу Тръмп, описвайки го като "заплаха" за демокрацията. "Той е такъв, какъвто е, и това няма да се промени“, стана ясно от думте им. „Президентът на САЩ ще продължи да злоупотребява с правомощията си", смята Председателят на комисията по разузнаването на Камарата на представителите на САЩ Адам Шиф Адам Шиф.

Шиф и други демократи многократно са показвали видеоклипове и документи по време на своите изложения в подкрепа на обвиненията срещу Тръмп. Президентът е използвал държавните ресурси, за да оказва натиск върху Киев; за да „клевети“ своите съперници и „за да лъже на изборите“, посочи Шиф. „Поведението на Тръмп "застрашава националната ни сигурност". Президентът е склонен да "постави собствените си интереси над тези на страната", добави още той, допълвайки: "Нашата демокрация е поставена на карта“.           

Колегата на Шиф - Джери Надлер, намери ясни думи. Тръмп иска да бъде "всемогъщ", каза председателят на Правната комисия в Камарата на представителите в САЩ.

"Той е диктатор." Това не трябва да се приема. Тръмп трябва да бъде отстранен от длъжност. "Президентът Тръмп се опита да изневери. Той беше разобличен. И от тогава  работи усилено, за да го прикрие", заяви демократичният депутат Хакеем Джефрис.

Продължението на материала четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

11
rate up comment 2 rate down comment 1
red6
преди 4 години
И какво показват пазарите - че тромбона се качи по време на възходящ цикъл. Благодарение на промените от предишния президент всъщност щатите и се представят по-добре. Реално той трябваше да направи две неща - да завърши реформата в медицинския сектор и да притисне Китай, като се обедини със колкото се може повече държави срещу тях. Реално, провали се с гръм и във двете. Другите му тъп0тии няма да коментирам. П.с. борсовите индекси са толкова нагоре по една толкова тривиална причина, нямаща нищо общо с Тръмп - че централните банки печатат като луди. Ако това ти е доказателството колко добре се справя тромбона, значи си също толкова пр0ст, колкото него. П.с.2 тромбака колко пъти беше фалирал и колко данъци е плащал, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 6
Бидонойл
преди 4 години
Брех тоя готвач какъв патриот! Създал стотици фейсбук акаунти, похарчил няколко годишни заплати за платени публикации, научил английски толкова добре, че да го вземат за американец. Пропилява си таланта човека, аз него шеф на пропагандата бих го направил.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 14 rate down comment 6
Императорът
преди 4 години
Ами върви при прокурорчето милър да му я докажеш, защото сам той не успя !!! "Намесата на руски хакери" се състоеше в това, че готвачът на Вовата беше написал в социалните мрежи, че Тръмп е готин - страхотна намеса. От другата страна беше впрегната цялата пропагандна машина на големите медии, контролирани от демократическите отрeпки, които само дето не изкараха Тръмп канибал, явно го пазят за следващите избори. По тая логика как да тълкуваме обещанията на старият изкукавел Бъфет, че лично ще вози с колата си до урните всеки, който гласува срещу Доналд и на старата пачaвра мадона - че щяла да пусне на всеки, който гласува за полуживата срещу великия човек? Това не е ли купуване на гласове? Двама уж известни и уважавани - инвеститор и поп звезда, действаха като хъхрeщи тартори от гeтото !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 20 rate down comment 9
Императорът
преди 4 години
Тръмп е законно и демократически избран президент... а някакви се опитват да го сварят със скалъпени обвинения през целия му мандат и се наричат... "демократи" ???? Какво стана с "руската връзка", бе - даже прокурорът на "демократите" призна, че няма никакви доказателства, но Тръмп пак бил виновен? Демек за всеки престъпник има презумпция за невинство, само Тръмп е виновен по презумпция? Защо не бъдат разследвани брайдън и пелоси - пък да се види дали са виновни или не? Те неприкосновени ли са?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 18 rate down comment 10
Императорът
преди 4 години
Не е диктатор... за жалост. Ако беше, щеше да избеси "демократическите" престъпници по дърветата. Какво клеветял, бе - бандитът брайдън, уродливата пелоси, животното обонго и другите са затънали в корупция и кражби до веждите !!! И това ще се докаже !!!Червенков - ти сигурно си по-умен от него, ***? То пазарите и борсовите индекси показват най-добре кой е умен и кой е кух...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 13
red6
преди 4 години
Не е диктатор, просто е кyх на гъдулка, но за сметка на това с галактическо его.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 16 rate down comment 6
miccaelis
преди 4 години
нема такова понятие преписвачи, "Диктатори" не съществуват нема такъв филм. "Диктатора" е говорител на група от хора и тва е ..... ако оше не сте го разбрали стига сте чели и преписвали фашистки новини ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 8
дядя Вова
преди 4 години
Паралели с империи, диктатори, управляващи фамилии... фантастише!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 5
дядя Вова
преди 4 години
Това филмче е в 10-ката!Даже започва с римските диктатори...https://youtu.be/oYoG3ICOqHQТакого не случалось со времен Перл-Харбора
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 23
Бидонойл
преди 4 години
Много жалко, че импийчмънта няма никакъв шанс. Дано поне успее да му срине имиджа пред част от избирателите на републиканците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още