Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Водещите инвеститори - все по-заинтересовани от опазването на климата

Британска неправителствена организация събира данни за мерките за опазване на климата от повече от 8000 компании

2
 
3
 
3
data до: Императорът
преди 9 месеца
Ако още не си си отговорил защо хората купуват акции на теслата нещата при теб не вървят на добре
5
 
2
 
2
Бидонойл до: Императорът
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Мениджърите на фондове са професионални инвеститори защото си вадят хляба с управление на капитали. Не е толкова важно дали свои или чужди. Във всеки случай не са аматьори като теб, даскале. Ако се смяташ за по-компетентен, защо още не си основал собствен инвестиционен фонд? Събирай такси от клиенти на които не им пука за екологията. Тук ги има много. Инвеститорите за които се говори в статията също не са чак такива алтуристи. Просто започват да усещат как замърсяващите компании ги чакат лоши времена.
2
 
8
 
1
преди 9 месеца
Стига сте писали глyпости. Прочетете се сами:

"концерните, инвестиционните фондове и фонд мениджърите все повече обръщат внимание на въпросите, свързани с климата..."

Инвестиционните фондове и фонд мениджърите не са инвеститори !!! Те само управляват чужди пари и откровено казано - не им пука за резултатите и сгодата за тия, дето им поверяват порите си - тях ги интересуват ПРОДАЖБИТЕ. Да, ного клиенти на фондовете могат да бъдат подмамени с модната тема за зеленящината и приказките как още утре светът ще забрани употребата на слуз и газ и ще занули въглеродните емисии. Но тия клиенти в огромната си част не могат да се похвалят с икономическа и инвестиционна култура на високо ниво, защото иначе щяха да инвестират самостоятелно, вместо да плащат такси на някой да го прави вместо тях.

Типичен пример за това са Тесличките. Един от основните фактори за надуване на цената им са именно фондовете, които турят в техни акции докъм например да кажем максимум 1% от парите - само за да се хвалят пред потенциалните клиенти... които просто не проумяват, че тая най-модерна и обсъждана компания на света, досега не е спечелила и цент за акционерите си и няма признак да стори това в близко време.