Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Във Франция съдят Total заради неизпълнение на ангажиментите към климата

Група местни институции и неправителствени организации е подала съдебен иск, за да накара компанията да засили мерките срещу климатичните промени

1
 
1
 
3
Императорът до: Императорът
преди 1 година
Ще напиша писмо на Даймлер да си преместят централата (и официалното седалище) в Базел, същото бих предложил и на Тотал. Да си избичат там по един небостъргач - за да могат германци и французи поне отдалеч да гледат НЯКОГАШНИТЕ свои компании.
1
 
2
 
2
преди 1 година
Първо тия палячовци да докажат, че Тотал, СО2 и човешката дейност имат каквото и да било отношение към промените в климата - а те не се дължат на естествени природни цикли - които са променяли климата неизвестно и неопределимо колко пъти през историята. Човешката индустриална цивилизация е само миг от съществуването на Земята - през цялото време на което съществуване тя се е променяла.
После - ако дейността ни има значение - Тотал ли е единствен виновник с 1% от емисиите? Защо екотерористите не заведат искове срещу дивaците в Третия свят, дето горят всичко, което може да гори и изхвърлят милиони тонове пластмаса в океаните? Или дайте да съдерем Тотал, защото имат пари и са ни в ръцете?
Ако бях шефче на Тотал - лидерите тия рекетьори щяха да бъдат намерени още утре с по един куршум в тимбериците.

И аз като Пионерчето бих препоръчал на Тотал същото - а и на още много други европейски компании - просто да емигрират данъчно - сменяйки седалището си - извън ЕС. Нека (в случая) Франция да си търси варианти как ще плаща огромните пенсии на ония, дето подскачат по улиците, щото не искат да работят след 60-годишна възраст... а и откъде ще вземе пари да плаща обезщетения на хората, останали без работа заради оттеглянето на Тотал и евентуално на други компании.
0
 
2
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Искам да прочета новина Total промени своето седалище за да избегне съдебен иск за неспазване т.нар. „корпоративен дълг за бдителност“.
Франция обявява банкрут.