Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Денят на независимостта за Великобритания

Brexit е възможност за трансформиране както на Обединеното кралство, така и на Европа

   1| 2| 3    
0
 
0
 
30
khao до: Valentin13
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
ей, цял живот съм се осигурявал на макса и никога не съм бил извън светлата икономика... те един неуспял да се реализира у нас емигрант да ми каже че съм безполезен за България .... освен да се изсмея, може би само трябва да те заплюя в лицето! .... че нали аз (и другите като мен) плащаме на изоставента от теб рода пенсията и здравните!

Таково изказване може да бъде направено само от един безродник! тъпооо соц, коппеле!
2
 
1
 
29
Valentin13 до: khao
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
може и да се преместя, но първо трябва да освободя Родината си България от такива безполезници като тебе
0
 
2
 
28
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
България определено не е "малка" страна. Опитват се да ни накарат да мислим, че е така, но всъщност нито по население, нито по площ сме толкова малки. Имаме икономически и политически проблеми, които ни теглят назад, но определено се развиваме и нещата се променят към по добро. В интерес на истината се променят към по-добро въпреки, а не благодарение на управляващите. Колкото за еднократните помощи за дете - в България има твърде много хора, които живеят на помощи и детски и моето мнение е, че поне за едно поколение (около 20 години) всякакъв вид помощи и детски трябва да се спрат. Който работи може да ги получава като отстъпка от данъците евентуално.
0
 
3
 
27
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ушаанка, такива, като тебе, не са българи. Неслучайно пишеш за България "задминете", "изчезнете" и тн. Празни кратуни, напълнени с московска пропаганда.
Сега по същество - българите вече имат избор къде и как да живеят. Свъерши времето, когато комунистическите мъърши нареждаха кой къде и как да живее с макс една панелка или неизмазана постройка някъде. Българите не са намалели, просто 2.5 млн. живеят свободно където си искат. Голямата част от тях избягаха от мизерията на гнусния ви соц, фалити на държавата и тн. И е факт, че сега, въпреки всичко, населението ВСИЧКИ бивши соц страни, влезли в ЕС, живее с по-висок стандарт от любимата ви Московия. И разликата ще расте още повече.
На последните това им остана, да дрънкат пушки по света, щото друго няма. И да показват на народа, (водещи алкохолици, първи в света по хероинозависими, в първите места по СПИН и тн.) благини, колко са мощни в дрънкането на железа.
Та си мяукай срещу ЕС колкото си искаш, фактите са си факти.
П.с. защо децата на всички руски управници жиееят в "гнилия" запад, а не в "световния лидер в политиката"? Скажите, таварищ?
2
 
2
 
26
преди 4 месеца
Другарю Ватников, с тези темпове, с които другарят Бойко Борисов прогонва, изтребва и убива собственото си население, по Брутен Вътрешен Продукт на глава от населението скоро ще задминете Щатите, Канада и Швейцария... малко преди да изчезнете съвсем от картата...

Чак сега разбрах, защо при управлението на другаря Бойко Борисов България е докарана до 1-во място по смъртност в света, и защо населението при другаря Борисов мре като мухи, а то било с цел да се повиши брутният вътрешен продукт на глава от населението. Хитро.

Другарю Ватников, не виждам къде си тръгнал да сравняваш Руската федерация, която при управлението на Владимир Путин стана световен фактор в политиката и световна сила, с България,
която другарят Бойко Борисов превърна в Световен Център на Боклука и Токсичните Отпадъци.
2
 
0
 
25
преди 4 месеца
Другарю Ватников, хубав никнейм имаш. Как да се сдобия и аз с такъв?
0
 
2
 
24
Dr. Vatnikov до: Frosty
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
И още нещо, мишчице с ушшанка, за покупателната способност на населението не се гледа БВПто, а доходите спрямо какво може да се купи с тях. Айде сега бегай да смяташ какво може да се купи с 339 лева заплата в Расийка. Ще ти дам един жокер, само енергоносителите са по-евтини, всичко останало е по-скъпо. Ее, ако беше ходил, щеше да знаеш.
0
 
3
 
23
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ох, горкото мишле с ***, сега чети внимателно: Минимална работна заплата в Русия - 339 лв (след увеличението)
Средна работна заплата - около 1000 лв
БВП ППС на човек 2017 ( последни данни) 10700 долара
БВП ППС на човек в България 2017- 20500 долара
Данните са лесни за намиране - russia gdp ppp per capita и ще ги видиш. За стандарта на живот се гледат данните НА ЧОВЕК, мишчице, не на държавата.
Прости цифри, като за тебе, че да разбереш.
Най-бедната държава в гадния ЕС с много по висок стандарт от расийка, хаха!
И ако беше ходил, щеше да знаеш! Особено като излезеш на 50 км от Москва или Питера. Както казва Шимон Перес - Русия има 2 града витрини, останолото е като Нигерия, само дето е покрито със сняг.
3
 
1
 
22
преди 4 месеца
Другарю Ватников, понеже виждам, че си тръгнал да се хвалиш с 310 евро минимална заплата, за да ти разсея заблудите и опорките ще ти дам малко допълнителни данни.

Докато ти се хвалиш с невероятната си заплата от ~ 300 евро, в Руската федерация по предложение на Владимир Путин, от 1-ви януари 2020-та еднократната държавна помощ става:
- при раждане на първо дете 6800 евро
- при раждане на второ дете 9000 евро
- при раждане на трето дете държавата доплаща още 6600 евро за погасяване на ипотека

Освен това, в класацията на Световната Банка и Международният Валутен Фонд по Брутен Вътрешен Продукт на база на покупателната способност Руската федерация е на 6-то място след Германия. Според очаквания на макроикономисти, до 2024-2025-та Русия ще успее да измести Германия от 5-тото място.

За разлика от руснаците, по покупателна способност българското население се намира в трета глуха, на 74 място след Етиопия и Судан, в компанията на страни като Танзания, Кения, Гватемала и Гана.
Източник тук:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)

За сравнение смешната еднократната помощ, която България отпуска при раждане е
- за първо дете ~100 евро
- за второ дете ~250 евро
- за трето дете ~660 евро
2
 
2
 
21
Dr. Vatnikov до: Frosty
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Живей си там, ниско долу и плюй по белия свят, с такива неудачници е пълно. Между другото, в България, най-бедния член на ЕС, минималната заплата е 2 ПЪТИ по-висока от тази на "великия" сътворител на Евразийския съюз.
Просто факти. Пък ти си скимти.