Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

ЕЦБ приветства измененията в законите за БНБ и кредитните институции

От европейския регулатор подчертават, че настоящото становище не засяга цялостната оценка на искането за установяване на тясно сътрудничество между ЕЦБ и БНБ

   1| 2| 3| 4| 5    
0
 
32
 
34
zelka007 до: dr.5rov
преди 7 месеца
то и сега си плува курса на доларовите стоки ... :))) ... ама маржа печалба на вътрешният пазар е висок и не се забелязва толкова ... китайците на илиянци бokлучките ги смятат в долари когато минеш от един-два кашона нагоре ...
2
 
34
 
33
крас до: dr.5rov
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Съгласен съм сас всичко написано освен с едно: "Очевидно е, че всички искаме влизането да е при сегашния курс ...."

НЕ ВСИЧКИ СА СЪГЛАСНИ С ВЛИЗАНЕТО В ЕВРОЗОНАТА!

Спомняш ли си как завършиха проверките на банковата ни система и как две банки от които едната доста голяма трябваше да набави едни 260 мил евро.
Знаеш ли, че до вчера тези банки освен едни планове не са направили нищо за тази половин година.
Как ще кандидатстваме когато те ни дърпат назад към старото положение , а БНБ не прави нищо за да ги ръчка?!

Мислиш ли, че БНБ с удоволствие ще се раздели с предоставена от ЗБВБ НЕЗАВИСИМОСТ позволяваща на някои банки да се превърнат в това което бе КТБ преди фалита?!

За мен остава неясно как ГОРАНОВ и РАДЕВ ще седнат да преговарят с представителите на ЕЦБ , когато тези ДВЕ БАНКИ и в частност БНБ не са изпълнили изискванията на ЕЦБ ??????

ЗА МЕН ТЕЗИ ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА БНБ СА ПОРЕДНАТА МАНИПУЛАЦИЯ ЦЕЛЯЩА ОТКЛОНЕНИЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ НЕЩА КОИТО В МОМЕНТА СА КАТАСТРОФИЧНИ ЗА ДЪРЖАВАТА - водната криза и унищожаването на отпадъците !!
Да не говорим за проблемите свързани с доставките на газ, където Нушка с един подпис промени договора с ТУРЦИЯ в резултат на което внасяната от там газ НАМАЛЯВА НА ПОЛОВИНА!!!

БЪЛГАРИЯ Е ВЪВ ВОДОВЪРТЕЖА НА ПРОБЛЕМИ СВЪРЗАНИ С ЕВРО ФИНАНСИРАНЕ ОТ ЕС на магистрали, води и екология.

България в момента е като потъващ ТИТАНИК , а правителството е като корабния оркестър, който продължава да свири до последно.

ПРИТЕСНИТЕЛНОТО Е, ЧЕ ФИКСИРАНИЯТ КУРС НА ЛЕВА МОЖЕ ДА СЕ СРУТИ , НЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРЕГОВОРИТЕ НА ЕЦБ С БЪЛГАРИЯ , А В РЕЗУЛТАТ НА ФИНАНСОВА КРИЗА ВЪЗНИКНАЛА ОТ ЛИПСА НА СРЕДСТВА.

ЕДВА ЛИ МИЛИАРДИТЕ НА БОЖКОВ ЩЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМА С ЛИПСВАЩИТЕ СРЕДСТВА.
2
 
39
 
32
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Не разбирам за какво е този спор по-долу.
Влизайки в ЕРМ2, ние вилизаме в режим на плавщ курс. Не си спомням какъв беше маржина, който ще се допуска. Като че ли беше +/-15%, но е съм сигурен. Тук има два момента - началният курс, при който влизаме и онзи курс, който ще се установи към момента на влизането ни след N години (N = 2,3,4...). Задължението на БНБ е да държи този курс в тези рамки с подкрепата на ЕЦБ при ноходимост. Очевидно е, че всички искаме влизането да е при сегашния курс, може би защото разбираме, че е в полза на лева, но се съмняваме в това, че другите ще ни го позволят. При такъв плаващ курс на финала, при приемането ни в еврозоната ще имаме едни нов горе-долу равновесен курс лев/евро. Това е неизбежно. Трябва да се мине по този път. Какъв ще бъде този нов курс зависи от това какво и как ще го правим през следващите години. Аз добре разбирам притесненията на много от младите (под 35 години), които не знаят какво е това да живеят при плаващ курс на лева към останалите валути. Това ги плаши, но който се бои от мечки не ходи в гората.
Проблемът на управляващите е, че се опитват непркъснато да замазват и прикриват нещата. Това е типично за всички. В известен смисъл сегашние са най-честинте тарикати от всички други.
Изглежда, че всички политици из Европа, пък и по света следват казаното от (мисля) Юнкер - Когато е необходимо, трябва да се лъже.
3
 
35
 
31
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
ПРЕДЛАГАМ ВИ ДА ПРОЧЕТЕТЕ РЕШЕНИЕТО НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПОДПИСАНО ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА НЯКОЛКО ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИ:

file:///C:/Users/Dell/Desktop/закон%20за%20земята%201/054-02-13_PR_opredelyane_usloviyata_za_dogovaryane_tsentralen_kurs_na_leva_kam_evroto.pdf

Какво означава това съгласно т. 1 от РЕШЕНИЕТО ДЕЛЕГАЦИЯТА НИ да УЧАСТВА а съгласно т. 2 от същото РЕШЕНИЕ да НЕ УЧАСТВА при хипотеза различна от предложената от делегацията ?!

ПРОМЯНАТА КОЯТО Е ПРЕДЛОЖЕНА В чл. 28 от ЗБНБ Е В СЪОТВЕТСТВИЕ С ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И СЪГЛАСНО НЕЯ НИЕ СЕ СЪГЛАСЯВАМЕ НА ПЛАВАЩ КУРС НА ВАЛУТАТА НИ!!!!!

В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДЕЛЕГАЦИЯТА КОЯТО УЧАСТВА В ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА КУРСА , НЯМА ДА УЧАСТВА АКО ТОЙ НЕ Е ФИКСИРАН !!!

Какво означава да си седнал на масата на преговорите и да не изпълниш ЗАКОНА НА БНБ който изцяло копира европейските норми налагащи ПЛАВАЩ КУРС НА ЛЕВА?!!

ЗАЩО ПОД РЕШЕНИЕТО на парламента ЛИПСВАТ ПОДПИСИТЕ НА МИНИСТЪР ГОРАНОВ И ШЕФА НА БНБ РАДЕВ ?!! Нали те носят отговорността ако се стигне до налагане на разпорежданията на ЕЦБ за плаващ курс?!!!

ЗА МЕН ТОВА РЕШЕНИЕ Е ЕДИН ХВЪРЧАЩ ЛИСТ НЯМАЩ НИКАКВА СТОЙНОСТ , ЗАЩОТО НЕ САМО НЕ Е ИЗВЕДЕН С НОМЕР , НО НЕ МОЖЕ ДА ИМА ТАЗА ПРАВНА СТОЙНОСТ КАКВАТО ИМА ПОПРАВКАТА НА ЧЛ 28 ОТ ЗБНБ!!

УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ НИ ПУСКАТ НА ПЪРЗАЛКАТА С ПЛАВАЩ КУРС НА ЛЕВА, така както е приета поправката на чл.28 от ЗБНБ, КОЯТО Е ХАРМОНИЗИРАНА С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ!!
5
 
32
 
30
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
И да иска не може. Шизоидите са нерабираеми и непробиваеми.
1
 
35
 
29
data до: Mavi Goz
преди 7 месеца
това по не ме притеснява от набелязването на "национални приоритети" от правителство
5
 
31
 
28
data до: юрист
преди 7 месеца
сипи си една бира , остави мавката на мира , не го разбирате
5
 
32
 
27
Mavi Goz до: data
преди 7 месеца
Аз мислим, че ше се случат все хубави неща... за Локхийд-Мартин и Ко.... ;) :lol:
1
 
31
 
26
data до: Mavi Goz
преди 7 месеца
Те това е главната тема от влизането на бг в ез и както разбираш от "знаещите" никой не я коментира . Има доста кинти който Бг населението си е изгладувало , част от тях са взети на заем и е важно какво ще се случи с тях
1
 
31
 
25
data до: юрист
преди 7 месеца
хахха , казах ти престани да копи пействаш . Предмета Икономически теории ( макроикономика ) ми беше любим ( пълен отличник ) и отбележи си все още чета разработки с удоволствие по темата . Та я кажи сега кво изучава икономикса ?