Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Международни пазари

Музиката на финансовите пазари свири и всички танцуват, но рисковете се трупат

Започваме ново десетилетие с финансова система и инвеститорска база, които зависят от подкрепата на централните банки в по-голяма степен, отколкото сме виждали

1
 
1
 
4
dikens15 до: Боян
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Банките не поддържат пазара, а изливат ликвидност във “ важни за системата” играчи( малките не ги интересуват, въпреки, че и те са на пазара). Инфлация във вида, в който очакваш може и да не се появи още дълго време, просто, защото ликвидността подадена по този начин отива директно на пазарите и образува балони в различните видове активи. При евентуално вдигане на лихвите банките ще се съобразят и с огромното количество натрупан дълг т.е.няма да е кой знае колко много и този лост за управление върви към изчерпването си
3
 
8
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ами проблема е да не стигне до паника, стигне ли се до паника централните банки няма какво да направят, затова поддържат огъня и естествено "инвеститорите" (колко неподходяща дума за хората играещи на борсите) знаят, че централните банки няма какво да направят освен да поддържат пазара и са самодоволни. Така че е ясно рецесия няма да настъпи до момента до който не се отприщи инфлацията и банките не се принудят да вдигнат лихвите. Но според мен е и твърде възможно инфлацията да стигне 10 % и централните банки да не вдигнат лихвите особено, чак ако усетят много по-висока инфлация да нямат избор и да вдигнат лихвите ударно. Според мен си имат няколко плана и какви решения ще вземат ще зависи от обстоятелствата, така че никой няма как да предвиди събитията следващите поне 10 години ще годят по ръба на бръснача.
2
 
21
 
2
преди 4 месеца
Музиката на финансовите пазари свири и всички танцуват, но рисковете се трупат

Е то и при Титаник е било така. Капитана заповядва музиката да свири, когато всички виждат, че гигантският кораб потъва.
2
 
16
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Да го кажем по друг начин . Поради изчерпване на инструментариума , въпреки наличните рискове , ЕЦБ не може и не предприема някакви нови стъпки към облекчаване на паричната политика . ЯЦБ също не бута лихвите и към момента Япония е в 7 % спад . Това как се интерпретира ? Сякаш не се случва .