IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са предизвикателствата пред българския бизнес при Brexit?

Великобритания ще се бори за по-добри споразумения за търговия с отделните държави, отколкото има в момента с ЕС, прогнозираха Ясен Русев и Искрен Митев от Escreo

14:32 | 31.01.20 г.
Кои са предизвикателствата пред българския бизнес при Brexit?

"Великобритания ще се бори за по-добри споразумения за търговия с отделните държави, отколкото има в момента с Европейския съюз", смята Искрен Митев.

Според Ясен Русев след Brexit няма да се стигне до допълнителни мита при износа за трети страни. Той напомни, че в момента те са в рамките на 8-10%.

Двамата представители на Escreo – българската компания, която произвежда боя за писане и акустични панели, не очакват засега транспортни проблеми или проблеми, свързани с износа на продукцията ѝ.

"В най-лошия сценарий ще търсим варианти да произвеждаме продукцуята си във Великобритания", посочиха двамата гости.

По думите на Искрен Митев в Escreo са взели мерки и и вече са изградили мрежа от складове в Обединеното кралство, които се използват при онлай поръчки. Той напомни, че тяхната компания е член на Британско-българската бизнес асоциация.

Повече по темата за това как българският бизнес възприема Brexit гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още