IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трима мениджъри получиха приз „Атанас Буров“ за банково и индустриално управление

Носители на престижната награда са банкерът Димитър Шумаров, мениджърът на „Идеал Стандарт – Видима“ Ярослав Дончев, и председателят на НС на „Алкомет“ Фикрет Индже

16:09 | 31.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp; Фондация &quot;Буров&quot;</em></p>

Снимка:  Фондация "Буров"

Фондация „Атанас Буров“ връчи своите традиционни награди за банково и индустриално управление. Събитието се проведе на 30 януари на стилна церемония в зала „Триадица“ на Гранд хотел „София“.

Номинациите бяха гласувани от настоятели и наградени в предишни години от фондация „Атанас Буров”.

Прeстижните награди на фондацията се присъждат след анкета, в която влизат хората, които ръководят най-големите компании в страната. Получават ги мениджъри, които през три поредни години са показали високи обеми на продажбите, големи печалби и са платили забележителни по размер данъци. Освен тези критерии се вземат предвид и приносът на управляваните от кандидатите компании за развитието на човешкия капитал, както и авторитетът и влиянието им в бизнес средите и в обществото.

Носител на приз „Буров“ за банково управление за миналата година е Димитър Шумаров, изпълнителен директор, главен финансов директор и член на управетелния съвет на Пощенска банка.

„Изключително признание и отговорност е за мен да получа това високо отличие от членовете на Фондация „Атанас Буров“. 2019 г. беше специална година за Пощенска банка. Справихме се с много предизвикателства, успешно приключихме обединението с Банка Пиреос България в рекордно кратък срок и стартирахме мащабна трансформация на още по-голямата си клонова мрежа, за да осигурим отлично клиентско преживяване. Затова тази награда е успех за целия ни екип в Пощенска банка“, коментира Шумаров.

През юли 2012 г. Димитър Шумаров се присъединява към екипа на Пощенска банка като изпълнителен директор, главен финансов директор и член на управителния съвет на финансовата институция. Под негово ръководство Пощенска банка придобива и интегрира за рекордно кратко време дейността на две банки (Алфа Банк и Банка Пиреос България). Димитър Шумаров активно участва в проекти, свързани с дигитализацията на банковия сектор в България. 

Носител на приз „Буров“ за индустриално управление е Ярослав Дончев, председател на борда на директорите и изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД. През 1999 г. се присъединява към финансовия екип на "Видима". През 2001 г. заема длъжността финансов директор на Идеал Стандарт – Полша, а през 2008 г. става финансов директор за Източна Европа.През януари 2019 г. той поема позицията - директор „Клъстер Източна Европа“ за Идеал Стандарт Интернешънъл едновременно с поста изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“.

Носител на приз „Буров“ за индустриално управление е и Фикрет Индже – председател на надзорния съвет на „Алкомет“ АД.

Компанията е най-големият български производител на алуминиеви валцови и пресови продукти. 95% от продукцията се изнася главно в Европа и САЩ. Фикрет Индже има над 40-годишен опит в цветната и черната металургия и в ръководството на фирми от този бранш. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още