Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Обединеното кралство официално напусна ЕС

Денят, който следва близо четири години на почти безпрецедентен политически хаос, бележи преломни точки както за Великобритания, така и за ЕС

1
 
4
 
7
Ivel до: korn
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Правилно, ние не трябва да се напъваме, нали заради това сме в евроколхоза, щом искат да ни продават евросубсидираните си безвкусни продукти, и те трябва да бъдат така добри да не ни карат да се напъваме.
9
 
8
 
6
korn до: nkavrakov1982
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Всички обичаме да взимамаме и се дразним когато трябва да даваме. България преди да влезе в ЕС беше много по зле. След падането на комунизма бяхме фалирали. Само за първата година 800 000 хиляди българи емигрираха от държавата. След това станаха няколко милиона, които се изхранваха благодарение на Запада и пращаха пари на семействата в родината. Нямаше работа, заплатите и пенсиите бяха ниски,цареше беззаконие. Икономиката беше години наред в колапс. Сега може да не е прекрасно, но положението е много по добре, особенно за хората които искат да работят, да учат и да се развиват. И това е благодарение на Запада, а не на Русия например която освен да печели милиарди като ни продава газ не е направила нищо за българите и държавата. Проблема ни е че вместа да гледаме например как датчанина или холандеца си е устроил държавата и си живее добре, все се оплакваме че някой трябвало да оправи наща държава без ниеда се напъваме.
3
 
12
 
5
mrynmryn до: nkavrakov1982
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Аз пък съм против всеки да има равно право на глас. Примерно според степента на образованието, би било едно добро начало, нещо като точкова система - основно - 1т., средно 2т., бакалавър 3т., няколко бакалавъра или степен над това 4. Хора неплащащи данъци - автоматично с 1т., без образование - нямаш право на глас.

За мен правата трябва да се заслужат, а не да се наследяват автоматично. То тогава да дадем и на децата да гласуват, те също са хора и граждани на страната.
0
 
15
 
4
преди 7 месеца
В развитите държави вота на народа, е закон. Независимо от последиците. Джонсън рискува и доведе нещата до края. Историята, ще покаже, дали излизането на Великобриятания е правилен избор. Цялата идея се движи от свободата, и суверинитета, извън ЕС. Разбира се всяко ново начало е трудно. За България и слаби икономически държави ЕС, е по малкото зло, но силни икономики това е трудност, и води до пороблеми, заради налаганите множество ограничения. През нашата призма е едно, през тяхната друго. Но сами виждате, как бавно, но сигурно забраните от ЕС, ни дразнят и нас. За нас единственото хубаво нещо, което не е малко са действията отвън върху нашите корумпирани политици, +свободното ни движение в другите държави. Това не е малко. За Великобритания нещата са малко по различни. Затова не съдете прибързано.
6
 
5
 
3
фиг.1 до: mrynmryn
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Както ние си играем политически игрички, тъй и британците, само където залозите при тях са много по-високи. Цялата история се случи за да може невчесаното недоразумение Джонсън да се докопа до властта. За да постигне целта си, той заложи на шовинизма и спечели. Приемаме го като дефект на демокрацията. Или на човешкия характер като цяло.
4
 
25
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Аз не разбрах, ЕС на кое им пречеше? Те винаги са били пълни с индийци и подобна ***. Аз виждам само една полза от напускането, могат да си върнат смъртното наказание. Ама те им обещаха разни локуми, за велика нация и от сорта, и айде всички на клона да режем. Което доказва, че не всеки трябва да има право на глас.
5
 
29
 
1
преди 7 месеца
Айде, хаирлия да е!
Таз година Брекзит, догодина Scotland-exit!
По-догодина да живее обединена Ирландия!
Да се готви независим Уелс!