IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът Радев: Официално снемам доверие от правителството

Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи, заяви държавният глава в обръщение към нацията

12:30 | 04.02.20 г. 47
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Президентът Румен Радев остро разкритикува управлението на кабинета и сне доверието си от правителството на Бойко Борисов.

Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи, заяви президентът Румен Радев в Гербова зала в обръщение към нацията, съобщават от пресслужбата на държавния глава.

Президентът посочи, че от три години призовава правителството да работи в интерес на българските граждани.

"Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива. Липсата на воля за реформи и за борба с корупцията и разхищението, методичното погазване на закона и морала доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции. Без аналог в историята на българския преход. Жителите на Перник и цели села от региона са оставени без вода, за което кабинетът отказва да поеме политическа отговорност", посочи президентът.  

Разследвания на чужди медии и институции осветлиха разхвърлянето из цялата страна и горенето на чужди боклуци, което трови въздуха и природата ни. България не е бунище. И никой няма право да залага здравето на българите, за да извличат печалби шепа бизнесмени с държавни протекции, каза още държавният глава.

Ще доведат ли нападките между Румен Радев и Бойко Борисов до криза?

Да, ще има междуинституционална война
Ще се нападат чрез медиите
Нищо няма да се промени
Ще се конкурират на избори
Общо 497 гласа

Кабинетът тихомълком прокарва реформа на валутния борд, зад чийто смисъл и основание българите очакваха ясни разяснения. Законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават. Търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване. Институциите, призвани да бъдат независими и да отстояват закона, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта. Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите, каза Румен Радев.

"Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край. Считано от днес, официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество", заяви президентът.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

27
rate up comment 25 rate down comment 20
Спящият бик
преди 4 години
Президентът официално оглави партизанската борба. Последен щурм срещу очакваното признание от Европа и евентуалното ни приемане в ЕРМ 2. Маските паднаха. Но не можеш да си хем президент, хем партизанин! Хем патриот, хем руски слуга... Затова официално от днес официално нямаме президент! Пък и така по-лесно ще преглътнем факта, че някой си шапкар назначил любовницата си на синекурна длъжност - нито е първият, нито последният, какво да ги правиш!?... Само да не ми се изживяват като морални стожери, моля!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 18 rate down comment 14
Nikodim
преди 4 години
Vatnikov,написал си гнусна простотия срещу един достоен човек !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 9 rate down comment 11
Стоян Петров
преди 4 години
От Козяк ми отпускат грант, за организирането на дайвинг до лобното място на Северен поток-2. Ще се снимаме пред свършващите в морето тръби. ще запалим по една водоустойчива свещ и ще споменем, че бе добър поток но гадните мръсни американци му изядоха душицата. От мое и от името на всички американски слуги, чувствай се поканен за да отдадеш заслужена почит на без време отишли я си поток.PS Съжалявам, но когато слушам как Хитър Петър(Радев) и бай ***(Борисов, но може и наопаки) се наддумват ме избива на смях. И като вземе и Иванушка ***(дядя Вова) да раздава квалификации цирка е грандиозен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 21 rate down comment 31
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Горкият зелен чорап, гаспадин Прецедента, жалък популист и лакей. Нежелан никъде по белия свят. Жалка картинка, а когато в нея попадне и с Деса ***, направо става идилия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 4 rate down comment 10
Стоян Петров
преди 4 години
Парите наистина са много. Но ти провери ли защо е така? Ще го копаят на ръка. И без да искаш произвеждаш фейкове.PS За разходите по водопровода наистина нямам думи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 34 rate down comment 14
antonio1234
преди 4 години
Нищо пресилено и невярно не каза президента, това е гласът на 90% от народа, методиев е в стрес и безсилно подскача като ощипана мома!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 13 rate down comment 13
дядя Вова
преди 4 години
А, и ще си купуваме мандра на 9-ти септември 1944-та.(терминал за втечнен газ за изключително много кини, без да броим неустойките по недостроеният Балкански поток)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 26 rate down comment 14
Sokratus
преди 4 години
В парламента са само ***, но Бойко Белята вече е за изхвърляне!Да източиш язовир и да изхарчиш 32 млн лв, да строиш водопровод за над 17000 лв на метър, да строиш по-около 10км на година магистрала - това го може всеки!!!Но наистина трябва да е по-добър от него, че има много беляджии
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 33 rate down comment 18
дядя Вова
преди 4 години
"Имаме проблем. Баце не го бива, но нямаме по-добър за премиер. Ко п'райм??? "Правите каквото ви кажат от ул. Козяк.Ние викаме: GET OUT!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 22 rate down comment 41
DD
преди 4 години
Как си личите руските *** ;-))))))Платени драскачи! замръзналия във вашите очи може и на 190% от населението да е одобрението. Смешници !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още