IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борис Павлов: Под въпрос е отдаването под наем чрез Booking и Airbnb

Последното предложение за регулация на сектора създава проблем, за да се предотврати хипотетичен проблем, коментира изпълнителният директор на Flat Manager

13:08 | 06.02.20 г. 11
Борис Павлов: Под въпрос е отдаването под наем чрез Booking и Airbnb

„Има и други начини да се осигури спокойствието на съседите - чрез саморегулация“, обясни Павлов.

По неговите думи в много от случаите съседите са се разбрали собственикът, който иска да отдава краткосрочно, да плаща по-високи етажни такси, като допълнителните приходи ще отиват за облагородяване на общите части и „всички така са щастливи”.

Павлов е на мнение, че при последното предложение за регулация на сектора се създава проблем, за да се предотврати хипотетичен проблем.

„От близо три месеца с българската стартъп асоциация BESCO водим преговори с различни народни представители, с министъра на туризма Николина Ангелкова, с президента Румен Радев. Опитваме се да изградим диалог, за да се създаде регламент, който да работи за всички, който да осигурява на 100% събираемост на данъци, на националната сигурност“, обясни изпълнителният директор на Flat Manager.

Борис Павлов посочи, че вече има проектозакон за регламент за имоти за краткосрочно отдаване под наем, като целта е да се координира работата с институциите.

Според него Airbnb ще доведе до повишение на цените на имотите само в центъра на София, но той е убеден, че пазарът се саморегулира. По думите му има 15% спад на имотите, които се отдават по този начин, само за последните три месеца.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 13 rate down comment 6
Minka
преди 4 години
Глупости на търкалета. Такова положение като саморегулация няма. Да оправят ЗУЕС, да оправят и другите закони. Аман от некадърници създаващи проблеми на всякакво ниво. Защо всички собственици на апартаменти в режим на етажна собственост трябва да се съобразяват с двама трима дето са решили да отдават апартаментите си краткосрочно под наем? Повече от ясно е, че частната собственост е неприкосновена, под въпрос е как се използва. По същата причина има различни режими и за използване на земята, която притежаваме, нали?! Аман от интересчии като господина по-горе. Flat manager защитават бизнес интереси, аз защитавам правото си да живея нормално.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още