IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И ViacomCBS влиза в битката на видео стрийминг услугите

Тя е поредният играч, който ще предложи своя платформа, макар че не планира големи инвестиции

12:29 | 07.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

ViacomCBS се подготвя да пусне абонаментна видео стрийминг услуга, която ще комбинира безплатни и платени услуги на CBS, програми от марки като MTV, Nickelodeon, Comedy Central и BET, както и филми на Paramount, твърди източник на Ройтерс, запознат с въпроса.

Услугата, която все още няма име, се очаква да бъде изградена на базата на CBS All-Access и да включва портфолио от съдържание на живо и спортни новини по поискване, както и развлекателно съдържание. Блокбъстърите на Paramount като „Топ Гън”, “Мисията невъзможна“, „Кръстникът“ и „Стар Трек“ евентуално могат да попаднат в платформата.

По-скъпата премиум версия на услугата ще включва съдържание от Showtime.

Не се очаква компанията да налее милиарди долари за нови инвестиции в предложението си, твърди източникът. Вместо това ще заложи на вече готовото си съдържание.

Все още не е ясно кога ще бъде пусната новата платформа. Детайлите предстои да бъдат финализирани. Очаква се директорите на компанията да обсъдят стратегията следващия четвъртък, когато ще бъдат отчетени и финансовите резултати за четвъртото тримесечие, допълва източникът.

ViacomCBS ще се превърне в поредната медийна компания, която влиза в битката на стрийминга, след като Apple и Walt Disney пуснаха своите предложения през ноември и вече се борят с гиганта Netflix.

NBCUniversal се очаква да пусне платформата си Peacock, която ще предлага както безплатна, така и абонаментна версия.

ViacomCBS беше сред първите големи медийни компании, които пуснаха стрийминг услуги, макар и в по-малък мащаб. CBS All Access, която струва между 6 и 10 долара месечно, се появи през 2014 г. Стрийминг услугата Showtime, която се предлага за 11 долара на месец, пък се появи през 2015 г.

През миналата година Viacom придоби Pluto TV, която предлага безплатна услуга. Сделката беше за 340 млн. долара и ще играе важна роля в новата стратегия за видео стрийминга.

Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още