IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb спира настаняванията в Пекин до март заради коронавируса

Базираната в Сан Франциско компания обяви, че ще възстанови средствата на всички, които са били засегнати от отмяната на резервации

11:50 | 10.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Платформата за краткосрочно отдаване на имоти под наем Airbnb обяви, че спира настаняванията в свои обекти в китайската столица Пекин заради епидемията от коронавирус, която до момента отне живота на над 900 души.

Базираната в Сан Франциско компания обяви, че ще възстанови средствата на всички, които са били засегнати от отмяната на резервации. От Airbnb посочват също, че мярката е в съответствие с местните регулации за борба срещу заболяването, съобщава Bloomberg.

Китайският конкурент Xiaozhu също ще предприеме сходни действия, затваряйки всички свои обекти на територията на китайската столица до края на месеца, се посочва в изявление. За момента все още не е ясно дали другите платформи в сектора също ще прибегнат до подобно ограничение. В мобилното си приложение от Trip.com посочват, че „някои“ резервации за апартаменти в Пекин са отменени и се препоръчва на потребителите да се насочат към хотели по време на престоя си.

„В светлината на епидемията от коронавирус и насоките от местните власти за индустрията за краткосрочно настаняване по време на това извънредно за общественото здраве положение, резервациите за всички обяви в Пекин с настаняване от 7 февруари 2020 г. да 29 февруари 2020 г. ще бъдат отменени“, се казва в изявлението на Airbnb.

Властите в Китай и по света все още се опитват да установят дали най-мащабната карантийна кампания в света дава резултати в борбата срещу вируса в провинция Хубей – блокираният регион, в който живеят 60 млн. души.

Случаите на заразявания растат постоянно в Китай, а столицата Пекин е една от най-популярните туристически дестинации в страната. В града към неделя има регистрирани 337 случая на заразени с коронавирус, в това число и два смъртни случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още