IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon иска свалянето на Тръмп заради JEDI

Обществената поръчка за изграждане на облачна инфраструктура за отбранителна координация - JEDI, беше възложена на Microsoft през миналия октомври

20:15 | 10.02.20 г. 2
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: gettyimages</em></p>

Снимка: gettyimages

Amazon иска свалянето от власт на президента Доналд Тръмп и министъра на отбраната Марк Еспър заради договорa за облачни услуги за Пентагона на стойност 10 милиарда долара, възложен на Microsoft, информира CNBC.

В иск до съда, подаден в понеделник, от облачното звено на Amazon заявяват желанието си за отнемане на властовите пълномощия на седем „индивида, които са били ключови“ в избора изпълнители на проекта, известен като JEDI ( Joint Enterprise Defense Infrastructure) и „са изграли ключови роли“ при окончателното възлагане на поръчката. Освен Тръмп и Еспер от Amazon Web Services (AWS) също се стремат да отстрани Дейна Дийси, главен информационен директор на Министерството на отбраната, както и сужители на Изпълнителния орган за подбор на източници, който възложи поръчката на Microsoft, и други.

Говорителят на AWS заяви: „Президентът Тръмп многократно е демонстрирал готовността си да използва позицията си на президент и главнокомандващ, за да се намесва в правителствените функции включително федералните поръчки. Запазването на общественото доверие в процеса на възлагане на обществени поръчки изисква разкриване и допълване на административния протокол. Въпросът е дали на президента на САЩ трябва да бъде разрешено да използва бюджета на Министерството на вътрешните работи да преследва своите лични и политически цели. "

Обществената поръчка за изграждане на облачна инфраструктура за отбранителна координация - JEDI,  беше възложена на Microsoft през миналия октомври.

През ноември от Amazon внесоха жалба в Съда, в която твърдят, че процесът на оценка на предложенията за JEDI съдържа „явни недостатъци, грешки и несъмнени пристрастия“.

AWS заяви, че настоява за отстраняването на Тръмп заради участието му в процеса на наддаване, включително всички проведени частни разговори или дадени инструкции във връзка с възлагането на поръчката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 11 rate down comment 12
Императорът
преди 4 години
Някой да обясни на тия смешници - особено на главния - плешив ***, че само американският народ може да отстрани великият човек.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
дядя Вова
преди 4 години
Return of the Jedi :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още