Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Руският енергиен министър: „Северен поток 2“ ще бъде готов въпреки санкциите на САЩ

Според Александър Новак газопроводът ще даде възможност на Русия да оптимизира доставките на газ, а Европа – да засили своята енергийна сигурност

   1| 2    
3
 
1
 
12
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Парадокс этой ситуации заключается в том, что Болгария во всех последующих войнах воевала против России, а сейчас находится в стане её злейших врагов, заблокировав "Южный Поток" и дело дошло до вообще блевотных болгарских выбросов, когда на празднование Дня освобождения Болгарии был приглашён Реджеп Эрдоган, но не был приглашён Владимир Путин! Президент Болгарии Росен Плевнелиев, вообще заявил, что он гордится тем, что выступает против России. Федор Достоевский в дневнике записал, что наши братья славяне никогда не простят нам то, что мы освободили их и будут постоянно мстить, точно такого же отношения стоит ожидать России, от курдов, армян, греков и так далее. Братья по Вере, греки уже помогли нам подорвать единство Русской православной церкви, а что можно ожидать от них дальше? России не нужны никакие новые квази - государства, которые ожидают от неё помощи и крови русских солдат, чтобы потом сразу броситься в объятия США и НАТО! Не ведитесь на призывы провокаторов!
6
 
3
 
11
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Безкрайно си прав, за съжаление обаче нещата няма да поправя с констатации и благопожелания. Няма ли да е по-ефективно нещата да се случат "со кротце, со блакце и со малко кютек".
8
 
3
 
10
Стоян Петров до: forum_rookie
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
През сапа ми е за хегемона и хегемонката. Не си забелязал, че изписвам русия по този начин, та и турция(когато се сетя). На руския слугинаж в страната, ежедневно трябва да се посочва къде му е мястото - в коневръза. Все пак господин Гешев не е слънце за да огрее навсякъде!
7
 
6
 
9
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Всякакви патоци може да има от Русия. ЕС винаги е отворен за бизнес. На Русия даже беше предложена свободна икономическа зона от Лисабон до Владивосток. Беше приета в Г7, всичкисе отнасяха с уважение към руснаците и се инвестираше в западналата им икономика. И когато малкия човек с големите комплекси се видя с пари и взе да прави селски изпъления. От Русия се иска само едно, да се държи нормално и с уважение към другите.
5
 
9
 
8
Mavi Goz до: Стоян Петров
преди 5 месеца
Екзактли, Лъве... :lol: Анджък! Това и аз казвам - Големите европейски компании са само имитация на европейски. И Европа е само имитация на икономика - скоро сички тука ше го усетите по изтънелите джобове, еле па форумни анаЛЛизатори на социални помощи като тебе. Лошо нема - направихте си го с денонощен труд в полза на САЩ - ся ше видиме там дали толкова ви обичат, колкото вие тях. А наистина големите - САЩ и Русия, когато му дойде времето, така или иначе ше се разберат - или на чашка, или на война - те имат ресурси и за двете и отдавна се готвят за тоя момент. И пак вашият двор ше обърнат на ке неф, та после да ви помагат да го оправяте. До тогава ти си прави проверки на финансите на Гъзпром... ;) И чекай хабер от дъщеря ти в Австралия... или “Надай съ Тудору да съ върни тьейко ти... ;) :lol:
2
 
7
 
7
forum_rookie до: Стоян Петров
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Значи "хегемона", а? Поне до го беше написал с главно "Х". А разните приказки за "пазар", за "демокрация" (па макар само за декорация). Май точно това са големите празни приказки.
11
 
4
 
6
Стоян Петров до: Mavi Goz
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Мишкуняк мухлясъл, ами след като стои незаобиколимия сегмент на европейската икономика, защо имаме две хвърлени в морето тръби??? Защо никой не знае кога ще станат на газопопровод и колко суровина ще доставят??? Отговора е елементарен, но ти никога не би се сетил. Интересите на упоменатите компании (икономически и финансови) на територията на САЩ са огромни. Сравнени с тях, тези в русия са пренебрежимо малки. Това е истината! Колкото и русуфилската ви пасмина да сънува някакво опълчване срещу решенията на САЩ, те няма да се състоят защото са лишени от
каквато и да е икономическа логика. Европа плува във евтина газ. В случай че САЩ решат да наложат санкции на участниците в проекта, ще сме свидетели на ежесекундното изпълнение на исканията на хегемона. Така че най-добре е да се свреш в мишата си дупка, да лижеш рани с надеждата да оцелееш и утре отново да надзърнеш, за да видиш слънцето.
PS Някой ако може да цитира колко газ достави Силата на Сибир на Китай? Месец и половина след като прерязаха лентата, 0 куб метра доставки. Що така - ами защото големите руски енергийни проекти са големи руски празни приказки!
3
 
16
 
5
преди 5 месеца
“Европейските партньори на „Газпром“ в проекта са германската Wintershall и Uniper, австрийската OMV, френската Engie и британско-холандската Royal Dutch Shell.”

Тези петте по-горе са гръбнакът на европейската енергетика и съответно - сериозен, незаобиколим сегмент от европейската исономика. Тези пет огромни европейски компании твърдят, че проектът СП2 е изгоден, печеливш за Европа проект. Срещу тях и техния интерес застава интересът на компании от САЩ. Тук не говорим за накърнените мищи чувства зомбирани, мухлясали комплексар-русофоби, затрупани от живота в некво кьоше на кьошето на Европа. Тук говорим за интересите на Европа - ще може ли да намери сили и средства да си ги защити - просто елементарен, актуален и неизбежен тест за съпротивителните сили на УЖ-великия ЕС ... Ако не само тези пет мегакомпании, но и държавите зад тях, както и органите на този Европейски съюз се скрият като мишки от американските санкции, ако се свият като пребито псе, ебахтиисъюза и бъдещето пред него...
3
 
6
 
4
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
...момчета, ха на здраве! ..в трудни времена сте се хванале, хамерикански залък да джвакате!
13
 
5
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Баце усети миризмата носеща се от разлагащия се труп на Газпром и реши и той да го заръфа. Браво Баце, дръж здраво! " «Булгаргаз» ведет переговоры с «Газпром экспорт» о снижении цены на природный газ для Болгарии. Ожидается, что до конца февраля обе стороны достигнут соглашения, а цена на природный газ для болгарского рынка будет значительно снижена», – сказано в сообщении компании, передает РИА «Новости»."