IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дългът на "Топлофикация София" към "Булгаргаз" остава близо до 200 млн. лв

Очаква се задълженията да бъдат погасени до средата на годината

11:48 | 11.02.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ</em></p>

Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ

Дългът, който е натрупала "Топлофикация София" към "Булгаргаз", доближава 200 млн. лв, въпреки че през януари дружеството е превело 54 млн. лв за покриване на част от въпросните задължения. Това стана ясно от изказване на главния изпълнителен директор на компанията Александър Александров по време на пресконференция. Той посочи, че до средата на годината компанията ще покрие целия си дълг към "Булгаргаз".

Миналите задължения на потребителите към дружеството възлизат на около 370 млн. лв, а текущите такива са сведени почти до нула заради високата успеваемост на компанията (97%) в събирането на задълженията, поясни още Александров.



По време на срещата с медиите беше представено въвеждането на платформата за търговия с природен газ "Газов хъб Балкан", като в понеделник (10.02) и вторник (11.02) компанията е постигнала две сделки за количества от по 1000  мегаватчаса при цена от 38,6 лв.

Според Александров се очаква през март дружеството да закупи газ за около 100 000 мегаватчаса. 

В момента закупените количества от борсата могат да покрият приблизително 2% от нужната енергия на "Топлофикация София". 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
Един Българин
преди 4 години
Ей, до кога ще издържаме това комунистическо, нереформирано чудовище?!!! Закривай и това е!!! Питайте брокерите кой търси да купи апартамент с ТЕЦ?!!Ако закрием топлофикация София, иконимиката на страната ще го усети (нарастне).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още