Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

МАЕ: Отделените от глобалната енергетика емисии достигат 33,3 млрд. т през 2019 г.

Ръстът на потреблението на изкопаеми горива в Югоизточна Азия компенсира свиването на количеството въглероден диоксид в Европа и САЩ

2
 
2
 
2
Императорът до: Императорът
преди 7 месеца
Иначе и оня ден казах - трябва да развиваме ВЕИ, особено слънчева енергия, но в рамките на разумното, без да си съсипваме икономиките - трябва - най-малкото защото като дойде следващото застудяване - въглища, газ, петрол, със свещ ще ги търсим !!!
2
 
2
 
1
преди 7 месеца
"Глобалните температури вече са се повишили с около 1 градус по Целзий от началото на индустриалната революция, отбелязвайки най-бързото изместване на климата от последната ледникова епоха, приключила преди около 10 000 години."

Я стига сте лъгали като цгни !!! Безочието ви надминава всякакви нормални граници вече. За тия 10 000 години климатът се е променял МНОГОКРАТНО и по-бързо и с много по-голяма амплитуда !!! ДОРИ за периода, който споменавате е имало по-сериозни промени - рязко затопляне в първата половина на 20 век и рязко ЗАСТУДЯВАНЕ във втората !!! Тоя 1 градус е нищожна промяна, като се има предвид, че сме към края на "топъл" цикъл (според повечето водещи климатолози вероятността за скорошно застудяване е около 80% и нагоре) - защото говорим за 170 години !!! И то за периода е имало и нагоре, и надолу - промените не са линейни, а по-скоро - синусоида.

И Индия, Китай няма да си съсипят икономиките за ваш кеф, отделно икономическият ръст в Африка тепърва предстои. Всичкото туземец на света излезе по-умен от белия човек. Впрочем и САЩ повече говорят, отколкото нещо да вършат, само увредените дбили, управляващи Европа ходят по акъла на екотерористите... ама разбира се за сметка на европейските хора.